Sadece salgın döneminde değil her durumda içme suyundaki klora ve klor miktarına dikkat ederek yatırımlarını yapan MASKİ’nin almış olduğu önlemler büyük bir titizlikle uygulanmaya devam ediyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, koronavirüs (COVİD-19) salgının tüm dünyada etkisini göstermesinin ardından yoğun bir tempoda çalışmalarına devam etti. Geçmişte olduğu gibi ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe’ uygun bir şekilde içme suyu üretim tesisleri ve içme suyu depolarında klor dezenfeksiyonu düzenli olarak yapılıyor. Daha kapsamlı bir klor ağı oluşturmak için mobilize klor dezenfeksiyon ekipleri de kuran İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığının oluşturduğu veriler doğrultusunda il genelinde klor takviyesine devam ediyor.

“VATANDAŞLARIMIZ MUSLUKLARINDAN AKAN SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANABİLİRLER”

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran da, kurum olarak vatandaşların sağlığı için her türlü önlemi aldıklarını belirterek çalıştıklarını söyledi. Başaran, “Sağlık Bakanlığı klorun, COVİD-19 ve diğer korona türlerine karşı klorun büyük bir önem arz ettiğini ve bu hususa dikkat edilmesi noktasında kurumumuza yazı göndermişti. Biz ilk kurulduğumuz günden bu yana klor takviyesine çok dikkat ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde Manisalılar için en iyi çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız musluklarından akan suyu gönül rahatlığıyla kullanabilirler” dedi. 

Editör: TE Bilişim