Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı Bircan Kaynak, Manisa merkezde yaşanan uzun süreli su kesintisine neden olan arızaların giderilmesi adına yürütülen çalışmaları yakından takip etti. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda, ana depoyu besleyen her iki kaynaktaki patlaklar tamir edilerek şebekelere su verildi.

ANİ PATLAKLARIN ÜST ÜSTE YAŞANMASI KESİNTİ SÜRESİNİ UZATTI

İçme Suyu Daire Başkanı Bircan Kaynak, uzun süren kesintinin nedenleri hakkında vatandaşları konuyla ilgili detaylı şekilde bilgilendirdi. Daire Başkanı Kaynak, “Dün sabah saatlerinde Uncubozköy’de bulunan merkez depomuzu besleyen 600’lük ana hatta bir patlak oluştu. Bu nedenle de buradan su alan 75. Yıl, Güzelyurt ve Laleli mahallelerimizde su kesintileri yaşandı. Bu esnada bir diğer besleme kaynağımız olan hatta da patlak olması üzerine, mevcut kesintinin süresi uzadı. Şuan tüm arızalar giderilerek, depolara su verildi. Depolardaki seviyelerin yükselmesiyle birlikte birkaç saat içerisinde basınçtan kaynaklı sorunlar da ortadan kalkacaktır” dedi.

SİSTEMLER, ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN DOĞRUDAN ETKİLENİYOR

Sürenin uzamasındaki bir diğer dezavantajın ise elektrik kesintisi olduğunu belirten Kaynak, sözlerine şunları ekledi: “Şehrimizde sular yer altından elektrikli pompalar ile çekilerek depolara basılıyor. Dolayısıyla tüm elektrik kesintilerinden doğrudan etkileniyoruz ve bu da su temini sürecine müdahalede bulunuyor. Elektrik kesintisi süresince yüzeye yeni su çekilemediği için depolardaki seviyeler de kullanıldıkça azalıyor ve sorun yaşanıyor. Bu şekilde elimizde olmayan sebeplerden ötürü uzun süreli bir kesinti yaşanmasından ötürü tüm halkımızdan özür diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim