Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Soma ilçesine bağlı Cenkyeri Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.  Genel Müdür Başaran’a İçme Suyu Daire Başkanı Bircan Kaynak, MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç da eşlik etti. Ziyarette, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, AK Parti İlçe Başkanı Erol Saygılı, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Sorumlusu Can Doğan Cansever MASKİ İlçe Şefi Ayşe Yorulmaz da yer aldı. Genel Müdür Başaran,  su sıkıntısına son vermek için yürütülen çalışmaların detaylarını mahalle muhtarı Arif İnan ve vatandaşlara anlattı. Genel Müdür Başaran, MASKİ Genel Müdürlüğünün 2014 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana altyapı ve üstyapı çalışmaları ile il genelinde birçok projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

BAŞKAN ERGÜN’DEN MAHALLENİN KOMPLE ALTYAPISI İÇİN TALİMAT

Genel Müdür Başaran, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Cenkyeri Mahallesinin altyapısının tamamen yenilenmesini ve çalışmaların bu yönde yapılmasını istediğini belirtti.   

CENKYERİ’NİN SONDAJ İHALESİ ONAYLANDI

Genel Müdür Başaran, mahalle kahvesinde vatandaşlara MASKİ Genel Müdürlüğünün mahallede yapacağı altyapı çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Başaran, “Cenkyeri Mahallesinin su sıkıntısını çözmek için uzun süredir çalışma içerisindeyiz. Öncelikli olarak yeterli su bulmamız gerekiyordu. Bunun için de sondaj çalışması yaptık. Yeraltı sularında fazla derecede geri çekilme yani azalma olduğu için de 186 metrede ve saniyede 11 litre verime sahip yeterli suyu ulaştık. Bu suyun aktarılması gerekiyor. Basınca dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen borular ile 6 kilometrelik bir hat çekeceğiz. Yarından itibaren hattı çekmeye başlıyoruz” dedi.

KANALİZASYON VE İÇME SUYU BORULARI DA YENİLENECEK

Genel Müdür Başaran mahalledeki kanalizasyon ve içme suyu borularının da eski olduğunu belirterek, “Cenkyeri’nin altyapısındaki sorun sadece sondaj ve terfi ile bitmiyor. Kanalizasyon ve İçme Suyu hatları çok eski. Dolayısıyla  yenilenmesi gerekiyor. Kanalizasyon projesinin 2017 yılından beri kredi talebi mevcut. Ama krediler 2020 yılında verilmeye başlandı. Cenkyeri’nin ihalesini bu kapsamda yapacağız. 20 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre içme suyu borusu döşenecek. Özverili bir çalışma olacak. Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra da üstyapıya geçeceğiz ve kilit parke döşeyeceğiz.  Cenkyeri’nin altyapısını tamamen yapacağız. Şu an için büyük sıkıntı yaşanan suyun temini için ise çalışmalarımıza hemen başladık. Mevcut borular çok eski olduğu için zaman zaman patlaklar olacak. Soma ekiplerimiz de oluşan arızalara müdahale edecek. Cenkyeri’nin önümüzdeki 50 yılı için bu çalışma yetecek. Çalışmaları yakından takip edeceğiz” dedi.

Genel Müdür Başaran, istek ve talepleri de dinledi.    

Editör: TE Bilişim