YAKLAŞAN yaz mevsimi öncesinde dört bir koldan çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki içme suyu sondajlarının elektrik panolarını yeni nesil sistemlerle yenileme çalışmalarına başladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yaptığı çalışmalara güncel teknolojiyi başarılı bir şekilde entegre ediyor. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yer alan içme suyu sondajlarının elektrik aksamlarını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında Şehzadeler Sarıalan ve Yunusemre Şamar Mahallesi'nin elektrik panoları son teknolojiyle yeniden dizayn edildi. İhtiyaç duyulan tüm sondajları kapsayacak olan çalışmalarla birlikte tesislerde elektrik arızaları minimize edilecek. Yeni panolar sayesinde elektrik tüketimi de azaltılarak ekonomiye katkı sağlanacak.
Sarıalan Mahalle Muhtarı İmran Güneş, mahallelerinde bulunan içme suyu sondajının elektrik panosunda yapılan yenileme çalışmasının önemli olduğunu ifade ederek, MASKİ ekiplerinin yaptığı çalışmayı yakından takip etti. Mahalle Muhtarı Güneş, "Mahallemizde kanalizasyon hattı döşeme işi bitti. İçme suyu hattımızda ise çalışmalar devam ediyor. Altyapımız için özellikle Cengiz Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. MASKİ Genel Müdürüme ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanıma da çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Her işimize koşuyorlar. İçme suyumuz yeterli, hiçbir sıkıntımız yok. Depomuzun ve yeni sondajımızın da bakım onarımlarını yaptılar. Cengiz Başkanıma uzun ömürler diliyorum. Başkanıma seve seve oy verdim. Yine vermeye de hazırım" dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, kurum olarak Manisa'ya, çağın gereklerini karşılayacak olan sistemleri getirdiklerini ifade ederek, başladıkları çalışmanın kısa sürede il geneline yayılacağını söyledi. Daire Başkanı Öztozlu, "Manisalılara kaliteli ve kesintisiz sistemlerle su ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. İçme suyu sondajlarında yer alan elektrik panolarını yenileme işine start verdik. Yeni nesil sistemler kurmak için yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde elektrik arızaları en düşük seviyeye çekilecek. Bu sayede arızaların önüne geçmiş olmanın yanı sıra tesislerimizde kullanılan elektrikten de büyük ölçüde tasarruf etmiş olacağız" dedi.
Editör: TE Bilişim