Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem maddeleri tek tek oylanarak karara bağlanırken, öne çıkan maddeler arasında 34’üncü madde yer aldı.

İlgili maddede yer alan, “Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın ‘Mehmet Güzgülü’nün 06/09/2019 tarih ve 41242 sayılı dilekçesi ile;  Yarhasanlar mahallesi, 2319 Sokak, B Apt. No:12 B/1 Şehzadeler / Manisa adresinde mühendislik, mimarlık, şehir ve bölge planlama faaliyeti ve benzeri iştigal konuları olan Şehri Manisa Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi unvanlı tüzel kişilikteki toplam 50.000,00 TL (Elli Bin Türk Lirası) ve tekabül eden (Şirketin Sermayesi 2.000 paya bölünmüş, her payın beher değeri 25,00 TL’dir) toplam 2000 adet hisseden 1.000 adet payına isabet eden 25.000,00 TL (Yirmi Beş Bin Türk Lirası) hissesinin tamamını 3 (üç) yıl süreyle devredilmemek şartıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adına bağışlama talebi’ ile ilgili teklifi” görüşüldü.

Madde üzerine bilgi veren Meclis Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “İmarla ilgili Yunusemre, Şehzadeler ve biz büyükşehir olarak şirket kuruyoruz. Yunusemre Belediyesi zaten şirketini kurmuştu, Şehzadeler Belediyesi de kuracak. Biz iki şirkete de ortak olacağız. Bu şekilde imar işlerinin daha hızlı yürümesini amaçlıyoruz.” dedi.

Palabıyık’ın konuşmasının ardından madde oylamaya geçildi. Madde İYİ Parti ve Büyük Birlik Partisi’nin ret, CHP’nin çekimser oylarına rağmen AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

Editör: TE Bilişim