Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşün ardından Manisa’nın bazı ilçeleri beyaza büründü. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan ilçelerde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Demirci’de kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Dün kar yağışı nedeniyle kaymakamlık tarafından tatil edilen okullarda bugün de eğitime bir günlük ara verildiği bildirildi. İlçe merkezinde yer yer 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 50 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi. Alaşehir’de Dağhacıyusuf, Bahadır, Soğukyurt, Azıtepe, Dağarlar, Horzumkeseler ve Karadağ mahallelerinde yolları açık tutmak için çalışmaları sürdürüyor. Öte yandan Gördes, Salihli, Turgutlu gibi ilçelerden de kar haberleri gelmeye devam ediyor.

Ancak uzunca bir süredir kara hasret yaşayan Manisa merkezde ikamet eden vatandaşlar, merakla hava durumunu takip ediyor.

Kar yağışları, gün geçtikçe Türkiye genelinde etkisini artırmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava tahminlerine göre Pazar günü Manisa’da hava sıcaklıkları -5 dereceye kadar düşecekken Cumartesi gecesinden itibaren kar yağışlı hava Manisalıları bekliyor olacak. 

Hava durumu tahminleri ile dünya kamuoyunda isim yapan Poseidon haritalarına göre de, Pazar gününden itibaren Manisa’nın merkezinde kar yağışı bekleniyor.

Özellikle Balkanlardan ülkeye giriş yapacak olan soğuk hava dalgası nedeniyle Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. HABER MERKEZİ

Not: Sarı göstergeler kar yağışını temsil ediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmini:

Editör: TE Bilişim