MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde Manisalılara Çanakkale ruhunu yaşatmak için gezi düzenledi. 5 bin Manisalının katıldığı gezilerde 18 gün boyunca gencinden yaşlısına pek çok Manisalı, büyük zaferin kazanıldığı yerleri görme fırsatı buldu. Ecdadın huzuruna çıkan Manisalılar, tarihe ismini altın harflerle yazdıran kahraman Çanakkale Şehitleri için dua etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik bilinciyle, Manisalıları Türkiye tarihini şekillendiren Çanakkale'ye götürdü. 17 ilçesiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi sloganını benimseyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale'ye gitmek isteyen 17 ilçeden vatandaşlar için gezi düzenledi. Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle düzenlenen gezilerde Manisalılar adeta Çanakkale'yi fethetti. 18 gün boyunca süren geziler kapsamında 5 bin Manisalı, imkansız denilen zaferin kazanıldığı yerleri görme fırsatı buldu.
17 İLÇEDEN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ GEZİ
Ücretsiz düzenlenen gezilere Manisalıların büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde Manisalıları Çanakkale'ye götürmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 5 bin kişi hedeflediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını kaydeden Ustamehmeoğlu, Çanakkale'yi ilk defa görmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşların, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ettiklerini bildirdi. Ustamehmetoğlu, " Özellikle daha önce Çanakkale'yi hiç görmemiş vatandaşlarımızı seçtik. Bu şanlı zaferin kazanıldığı yerleri görmelerini istedik. 17 ilçeden vatandaşlarımız katıldı. Özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarımızla tarih bilincinin oluşmasında katkımız olduysa çok mutlu oluruz" dedi.
PROFESYONEL REHBERLER EŞLİK ETTİ
Gezi boyunca Manisalılara eşlik eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı, 18 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin 160 aracıyla Manisalıların Çanakkale'ye taşındığını ifade etti. Profesyonel rehberler eşliğinde tarihi yerlerin gezildiğini aktaran Elmalı, "Gelibolu yarımadasında kara ve deniz savaşlarının olduğu yerler gezdirildi. Manisa'nın 17 ilçesinden vatandaşlar grup grup geldi. Savaşın geçtiği yerler profesyonel rehberler eşliğinde gezildi. Bu programın içinde tüm masraflar Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Mecidiye Taburu , Hamidiye Taburu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Katılan vatandaşlar bize sürekli teşekkürlerini ilettiler. Buradan dualarımızı götürdük. Şehitlerimiz için dua ettik. Manisa'nın en fazla şehit veren ilerin içinde olduğunu biliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyemiz de çok güzel bir müze ile Çanakkale'ye olan vefa duygusunu bildirmişti. Oradakiler Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çanakkale müzesini biliyorlar. Kahramanlarımızı da yad ettik. Her bir metrekaresinde şehidimizin olduğu topraklar tarih şuurunun oluşmasına katkısı oldu" diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim