HAVA sıcaklıkları artmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağına dikkat çeken Hava Tahmin Uzmanı Tekin, "hava sıcaklıklarının özellikle iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde, doğu kesimlerinde ise mevsim normallerinin 2-4 derece arasında seyretmesini tahmin ediyoruz" dedi.
Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, hava sıcaklıklarının bu hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Geçen hafta ülkemizin sıcak hava dalgası altına girdiğini kaydeden Tekin, "Özellikle ülkemizin iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıkları arttı ve mevsim normallerinin 5-9 derece üzerine çıktı. Uyarılarımızda bazı illerimizde sıcaklık rekorlarının kırılabileceğini söylemiştik. Geçtiğimiz 2-3 gün içerisinde Manisa ve Denizli'de sıcaklık rekorunun kırıldığını söyleyebiliriz. 80 yılın Haziran ayında ölçülen en yüksek gündüz sıcaklıkları Manisa ve Denizli'de ölçüldü. Manisa'da en yüksek sıcaklık şuana kadar 41.8 derece olarak ölçülmüştü, Pazar günü bu sıcaklık 42.2 dereceye kadar yükseldi. Denizli'de ise şuana kadar ölçülen en yüksek sıcaklığımız 42.4 olduğunu söyleyebiliriz. Cumartesi günü 42.9, Pazar günü ise 44.3 ile sıcaklık rekorunun kırıldığını söylemek mümkün. Önümüzdeki günlerde de hava sıcaklıkları artacak. Özellikle iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde, doğu kesimlerinde ise mevsim normallerinin 2-4 derece arasında seyretmesini tahmin etmekteyiz" diye konuştu.
"HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK"
Bu hafta boyunca yağışların çok dar yerde doğu kesimlerde görüleceğini ifade eden Tekin, "Diğer bölgelerde yağış beklemiyoruz. Az bulutlu ve açık bir hava olacaktır. Hava sıcaklıkları da bu hafta boyunca oldukça yüksek seyredecek. Salı gününe baktığımızda Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış geçişleri görülecektir. Bu yağışlar sıcaklıkları çok fazla düşürmeyecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer bölgelere baktığımızda ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Çarşamba gününe baktığımızda yağış beklentimiz yok. Oldukça sıcak bir hava bizleri bekliyor. Perşembe günü ise Hakkari ve Van illerinde bir yağış geçişi olabilir. Diğer yerlerde ise yine yağış beklentimiz yok. Sıcaklıklar oldukça yüksek olacak. Cuma gününe baktığımızda da Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar var" açıklamasında bulundu.
"GÜNEŞ ÇARPMASINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI"
Ankara'da 3 gün boyunca yağış beklenmediğini sözlerine ekleyen Tekin, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları ile ilgili şu açıklamada bulundu:
"Salı günü 34, çarşamba ve perşembe günü 35 derecelere varan sıcaklıkların ölçülmesini bekliyoruz. Gece sıcaklıkları ise 18-20 derece dolaylarında olacaktır. İstanbul'da da 3 gün boyunca yağış beklentimiz yok. Az bulutlu ve açık bir hava İstanbulluları bekliyor. Gündüz sıcaklıkları 30-32 derece arasında değişmektedir. Gece sıcaklıkları 22-24 dereceleri bulabilir. İzmir'de, 40 derecelere varan sıcaklıklar ölçülebilir. Özellikle güneş çarpmasına karşı dikkatli olunmalı, gece sıcaklıkları da 25 derece dolayında olacak. Çok sıcak günler Antalyalıları bekliyor. Antalya'da nemin yüksek olduğunu varsayarsak hissedilen sıcaklığın oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 3 gün boyunca sıcaklığın 41-42 derecelere ulaşmasını tahmin etmekteyiz. Gece sıcaklıkları ise oldukça yüksek. Bazı illerimizdeki gündüz sıcaklıklarından fazla olduğunu söyleyebiliriz. Adana'ya bakacak olursak, sıcaklıkların 40 dereceye hatta yer yer 40 dereceleri aşabileceğini söyleyebiliriz. Diyarbakır'da da 38-40 derece civarında bir sıcaklık bekleniyor. Erzurum'da ise salı günü bir yağış beklentimiz var. Çarşamba ve perşembe yağış beklentimiz yok. Sıcaklıklar 23-24 derecelere ulaşabilir."
Editör: TE Bilişim