Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'nde binlerce Manisalı Yunusemre diyarında buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin işbirliğinde Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi'nde gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Murat Öner, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Yunus Emre’yi Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Faik Şentürk, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli Daire Başkanları, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde tasavvuf korosu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Program için alana gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

BAŞKAN TOSUN YUNUS EMRE'Yİ ANLATTI

Programın açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Başkan Tosun, "Bugün burada binlerce insan iftar sofrasına toplandı, lokmalarını paylaştı. Ben bu noktada birlik beraberliğe destek verdiğinizden dolayı, kardeşliğe, sevgi diline destek verdiğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Yunus Emre ortaya koyduğu fikirleriyle 700 yıldır canlılığını ve tazeliğini her an korumakta. Yunus sadece insanı sevmedi. İnsanla beraber yaratılmışları da sevdi. İnşallah buradaki topluluklar Yunus'u anlamaya, Yunus'u dinlemeye, Yunus gibi gönülle hareket etmeye muvaffak olurlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Yunus Emre 700 yıl önce öyle bir nefesle üflemiş ki çağlar ötesini bu sizin vücudunuzda hayat bulmuş. Hayat bulmuş ki bu meydana hizmet ediyorsunuz. Dolayısıyla artık bu muhteşem meydanda Yunus Emre'yi daha çok anacağız, daha çok anlayacağız. Onunla beraber hayat tarzını da kavrayacağız" ifadelerini kullandı.

"BİZLERE IŞIK OLMAYA DEVAM ETMEKTE"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de programda konuşma yaptı. Başkan Ergün, "Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen mübarek Kadir Gecenizi tebrik ediyor, bizleri bu günlere ulaştıran Rabbimize binlerce kez şükürler olsun diyorum. Yüce Allah, tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Bu güzel birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın. Sofralarımızdan bereket, hanelerimizden huzur eksik olmasın. Bugün, Türk - İslam düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre’nin gönül sofrasında bu büyük ismi ve hocası Tapduk Emre’yi anıyoruz. İslam tarihinin bilge ismi Yunus Emre, yolunu hak yolu bellemiş, ‘Yaradılanı sevdik, yaradandan ötürü’ diyerek hayat felsefesini en güzel şekilde ortaya koymuştur. Bu büyük Türk-İslam âlimi, günümüzde de yaşantısı ve eserleri ile bizlere ışık olmaya devam etmektedir" dedi.

"SEVGİ KELİMESİ İLE EŞDEĞER OLDU"

Yunus Emre'nin bir lokma ve bir hırka anlayışıyla Hakk'ı arama yolunda çağları aşan bir ses haline geldiğini belirten Başkan Ergün, "Sevginin ve hoşgörünün ete kemiğe bürünmüş hali olan Yunus Emre’nin ozanlığı da, bu dergahta taşıdığı odun parçaları gibi dümdüz ve kusursuzdur. Bu nedenle, şiirleri geniş halk kitlelerine ulaşarak dilden dile dolaşmıştır. Evrensel bir değer olan Yunus Emre, sevgi kelimesi ile eşdeğer olmuştur. O’nun felsefesini anlamalı ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmalıyız. Bu vesileyle; doğruluk, hoşgörü ve sevgi gibi değerleri duru Türkçesiyle halka aktaran büyük Türk Düşünürü ve Halk Ozanı Yunus Emreyle birlikte muhterem hocası Tapduk Emre’yi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhlar şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu.

TÜRBEMİZİ YUNUS EMRE VE TAPDUK EMRE’YE YAKIŞIR HALE GETİRDİK

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Manisa'yı daha da güzelleştirme noktasında yoğun çaba içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün, "Bugün bulunduğumuz Yunus Emre’nin gönül sofrasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve inanç turizminin önemli rotalarından biri haline gelmesi amacıyla başlattığımız Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. O günün parasıyla yani 2016 yılında 8 milyon lira gibi bir bedelle 24 bin metrekarelik alan üzerinde restorasyon ve çevre düzenlemesi yaptık. Aydınlatma çalışmalarımızı da tamamlayarak türbemizi Yunus Emre’ye ve hocası Tapduk Emre’ye yakışır bir hale getirdik" dedi.

RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nı uğurlamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse hep birlikte Ramazan Bayramımızı kutlayacağız. Şimdiden siz değerli hemşerilerimin, ülkemizin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum. Yaşadığımız bu güzel huzur ikliminin sonsuza kadar devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

ASKERLERİMİZİN VE POLİSLERİMİZİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Kahraman ordumuzun bölücü terör örgütüne karşı Irak'ın kuzeyinde başlattığı Pençe-Kilit operasyonuna da değinen Başkan Ergün, "Oradaki kahramanlarımız başta olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için yurdumuzun her köşesinde görev yapan tüm askerlerimizin ve polislerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Yüce Allah, şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERGÜN'E HEDİYE TAKDİMİNDE BULUNULDU

Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e hediye takdim etti. Emre Mahallesi Muhtarı Ali Uysal ve Yunus Emre’yi Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Faik Şentürk de Başkan Ergün'e hediye takdiminde bulundu. Programda daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibi'nin sema gösterisi gerçekleştirildi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim