MANİSA'NIN Demirci ilçesindeki Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve koordinatörlüğü yapılan Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Projesi kapsamında hemşirelik bölümü öğrencileri İtalya'da staj yapıyor.
Projenin birinci aşamasında Selendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Almanya'da, ikinci aşamasında Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Portekiz'de mesleki çalışmalar yapmıştı. 2015 teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından 112 bin 368 Avro ile desteklenen Geriatric Dönemde Kronik Hastaların Evde Bakımı başlıklı proje kapsamında Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 15 hemşirelik öğrencisi ve 5 öğretmen İtalya'nın Modena şehrinde proje konusu ile ilgili eğitim alıp kurum ziyaretleri yapıyor. 21 gün sürecek mesleki çalışmalar kapsamında öğrenciler İtalya'daki sağlık sistemi, yaşlı ve evde bakım hizmeti eğitimlerinin yanında hastane ve evde bakım merkezlerinde gözlem ve incelemelerde bulunarak, verilen hizmetleri ve farklı uygulamaları yerinde görmüş oluyor.
Proje sayesinde bir yıl içinde toplam 60 öğrenci ve öğretmen yurtdışına çıkma ve yurtdışında eğitim alma imkanı buldu. İtalya'da çalışmalarına devam eden hemşirelik öğrencileri aynı zamanda İtalyanca kursu da görüyor. Öğrenciler sosyal kültürel aktiviteler kapsamında Floransa, Venedik, Pisa gibi İtalya'nın tarihi şehirlerini görme olanağı bulacak. Üç haftalık programın yarısını bitiren katılımcıların 30 Mayıs'ta yurda döneceklerini belirten Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Oruç, "Üçlü konsensüs olarak birlikte yürüttüğümüz projede öğrencilerimizden 11. sınıf hemşirelik bölüm öğrencileri yurt dışında staj yapma imkanı buldu. Bu projeler sayesinde şimdiden meslek liselerine ilginin artmasını beklemekteyiz." dedi.
Editör: TE Bilişim