Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için hızla yayılan ve gönüllülük esasına dayalı olan Let's Do It (Haydi Yapalım) hareketi kapsamındaki temizlik etkinlikleri Manisa’da da gerçekleştirildi. Genç nesillere temiz bir dünya bırakmayı amaçlayan "Haydi Yapalım" çevre temizliğine farkındalık hareketi Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapıldı.  Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi. Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleşen etkinliğe Manisa Sosyal bilimler Lisesi, İMKB Lisesi, Fen Lisesi, Hafsa Sultan İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Atabey Anaokulu ve MCBÜ’den gönüllüler olmak 122 öğrenci katıldı. Yunusemre Belediyesi temizliğe katılanlara kumanya ve meyve suyu ikram etti.

Merkezefendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törende konuşan Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, öğrencilerin çok önemli bir etkinliğe imza attığını belirtti. Erdoğdu, “Yaşadığımız bu dünya sadece bize ait değil, bizim dışımızda çok sayıda canlı var. Bizden sonra da bu dünya ve nesiller yaşamaya devam edecek. Bizler tüketeceğiz ama doğayı yok etmeyeceğiz. İnsanların ve canlıların sağlığına zarar vermeyeceğiz” dedi.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, öğrencilerin bu etkinlikte yer almasının önemli olduğunu dile getirdi.

Let's Do It Hareketi Manisa Direktörü Minel Rüzgar, gönüllü olarak bu harekete katıldığını ifade ederek, dünya genelinde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu hareketin 2008 yılında Estonya’da çevre hareketiyle başladığını açıklayan Rüzgar, yıllardır büyüyerek devam ettiğini kaydetti. Yılın belli bir gününde çevre temizliği yaparak daha temiz bir dünya oluşturmak için bu bilinci çocuklara aşıladıklarını dile getirdi.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni İlknur Aktaş, burada anaokulundan üniversiteye eğitimin her basamağında gönüllülerin bulunduğunu vurguladı. Aktaş, yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevre temizliğine önem verilmesini gerektiğini kaydetti. Aktaş, yaptığınız bu güzel uygulamayla insanların sizi örnek alacağını belirtti. Konuşmaların ardından öğrenciler gruplara ayrılarak Ağlayan Kaya Top Kale, Mesir Tabiat Parkı, Gürle ve Süreyya Piknik alanlarındaki çöpleri topladı.

Editör: TE Bilişim