Atabey Grup İnşaat sahibi hayırsever İşadamı Kanber Ali Atabey, Yunusemre Belediyesi'nin ruhsat ve projelerle ilgili keyfi uygulama yaptığını ileri sürerek, belediye tarafından inşaatlarına yönelik yapılan engellemelerin kasıtlı olduğunu söyledi. Tepkisini yaptığı mimar, mühendis ve yapı denetim firması yetkilileri ile birlikte yaptığı basın açıklamasıyla dile getiren Atabey, "Yılda 250 adet daire üretiyordum. Şimdi sıfırı tükettim. Bu sorun belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan personelinin deneyimsizliğinden kaynaklanıyor" dedi.

Yunusemre Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bir tepki de Atabey Grup İnşaat sahibi hayırsever İşadamı Kanber Ali Atabey'den geldi. Yunusemre Belediyesi'ne sert tepki gösteren Atabey, ruhsat ve projeler ile ilgili Yunusemre Belediyesi ile sorun yaşadıklarını ve kendisine yönelik yapılan engellemelerin kasıtlı olduğunu ileri sürdü. Sorunun belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan personelin deneyimsizliğinden kaynaklandığını söyleyen Atabey, tepkisini yaptığı basın açıklaması ile dile getirdi.
YUNUSEMRE'Yİ TERK ETTİ
Ruhsat ve projeleriyle ilgili Manisa Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyesi ile hiçbir sıkıntı yaşamadığını dile getiren Atabey, sadece Yunusemre Belediyesi ile sorun yaşadıklarını belirterek, "Yunusemre Belediyesi'nde hiçbir şeyim kalmasın diye Şehzadeler tarafına geçtim. Ama bakıyorum büyük inşaatlarım o tarafta. Bu sefer de projelerimiz geçmiyor. Bir tadilat projem var 3-4 aydır belediyede. Binayı bitirdik. Oturma ruhsatı almak için evrakları tamamladık fakat eksik var dediler. İkinci kez kontrole geldiler. Bu seferde 20 eksik çıkarttılar. Doğrudur diye hiç sorgulamadan 20 eksiği de tamamladık. Tamamladıktan sonra 3. Kez denetime geldiler. Yine eksikleriniz var dediler. Madem eksikliklerimiz var neden hepsini bir seferde söylemiyorlar. Tamamlıyoruz. Bir daha yapacaksın diyorlar. Ne tadilatım geçiyor. Ne ruhsatımı alabiliyorum. Bir kere bizim siyasetimiz yok. Sıkıntım Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ne de Şehzadeler Belediyesi ile var. Sıkıntılar Yunusemre Belediyesi ile yaşanıyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Bir bahçede tadilat yapmak istiyorum ama tadilat projem geçmiyor. Özürlü bir insana yardım için yaptığım kapı için geliyorlar. Onda bile sorun çıkıyor. Ben bu yapılan engellemelerin kasıtlı olduğuna inanıyorum" dedi.

İSTİHDAM AZALDI
Yunusemre Belediyesi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle yüzlerce işçiyi, işten çıkardığını kaydeden Atabey, "İş istihdamını azalttım. Yüzlerce insan işten çıkardım. İnşaatlarımı mı kapatayım? Ne yapmam gerekir? Bunu anlamadım. Ben binaları mı yapar satarım. Önemli olan bu memlekete istihdam yaratmak değil mi? Yunusemre Belediyesi'ne harcımı, otopark paramı, çevre temizlik vergimi veriyorum. Yüzlerce dairemin vergisini veriyorum. Benim ne suçum, ne günahım var. Eğer yok edeceklerse varsın canları sağolsun yok etsinler.
Zengin insana herkes bakar. Önemli olan o gariban işçilere bakmak. Yarın öbür gün işçilerimiz eylem düzenleyecek. Bu konu daha farklı yerlere gidecek" şeklinde konuştu.

"KEYFİ UYGULAMA YAPILIYOR"

Atabey, Yunusemre Belediyesi'nin ruhsat ve projelerle ilgili keyfi uygulama yaptığını ileri sürerek, "Bizim başkanla sorunumuz yok. Ama alttaki insanlar işgüzarlık yapıyor. Tadilat geçmiyor. Kesinlikle kasıt olduğuna inanıyorum. Proje Yılbaşından bir buçuk ay önce verilmiş. Bu durumlar çok zor durumlar, hem vergini ver, hem istihdam sağla hem de böyle sorunlarla uğraş. Manevi değerlere sahip çıkan hiçbir insan yok. Gelen adam bir kere de hatalarımız neyse söylesin. Bir kere de yapayım. Sıkıntılarımız alttaki kadrolar" dedi.

BELEDİYE KİMSENİN DEĞİL DEVLETİN YERİ
Projelerdeki engellerin, daha önceden Mehmet Çerçi ile yaşadığı sorunlardan dolayı mı kaynaklandığı sorusu üzerine Atabey son olarak şöyle konuştu: "Ben belediyeye girdiğimde bana hastalıklı gibi bakıyorlar. Biz kime ne yaptık. Belediye hiç kimsenin yeri değil, devletin yeridir. Başkanı halk seçer, personeli de herkes olabilir. Bu olayın yaşanmasında Mehmet Çerçi'nin talimat verdiğine inanmıyorum. Aşağıdaki insanlar bu işi yapıp da Çerçi'ye yaranabilir miyiz diye yapıyor." Atabey, ayrıca sorunlarının çözümü noktasında sadece Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak'ın ilgilendiği belirterek Şiyak'a teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim