Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’'nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına ilişkin basın açıklaması şu şekilde;

“Kontrollü Sosyal Hayat içinde milli bayramlarımızı nasıl kutlayacağız. 19 Mayıs’a çok az kaldı. Henüz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı nasıl kutlayacağımız konusunda bir açıklama yapılmadı.

19 Mayıs Bayramımızı da 23 Nisan Bayramı gibi evlerimizden balkonlarımızdan coşkuyla kutlayalım. Mayıs Ayı içinde başta Nutuk olmak üzere, Atatürk’le kitaplar okuyalım. Atatürk’ü hem anlamaya çalışalım hem de analım.

Milli Bayramlarımız vazgeçilmezlerimizde. Her türlü koşul altında, Atatürk’ü anarız, Milli Bayramlarımızı kutlarız.

Yaptığı açıklamaya göre, 31 Mayıs’a kadar okullarımız kapalı olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da 23 Nisan’ı nasıl balkonlarımızdan coşkuyla kutlamışsak aynı biçimde aynı coşkuyla kutlamalı anlamak anmaktan daha önemli diyerek, Atamızı hem anlamaya çalışmalı hem de anmalıyız. Evlerimizde Nutuk varsa yeniden okumalıyız. Özelikle Atamızın Ey Türk Gençliği diye başlayan hitabesini hem okumalı hem de gençlerimize çocuklarımıza okutmalıyız.

23 Nisan için Balkonlarımızdan kutlayalım şeklinde yaptığımız çağırının ardından, TBMM Başkanı ve  Milli Eğitim Bakanından ayrı ayrı açıklamalar yapılmıştı. Şimdi de 19 Mayıs’la ilgili açıklamayı, hem Gençlik ve Spor Bakanından hem de Milli Eğitim Bakanından ve tüm yetkililerden bekliyoruz. 19 Mayıs ne unutulur ne de unutturulur. 19 Mayıs Kontrollü Sosyal Hayat içinde kutlanacaktır.

19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, evlere ilgili bakanlıklar ve Yerel Yönetimler tarafından Nutuk ulaştırılabilir. Nutuk e-kitap olarak isteyen herkesin ulaşacağı biçimde e-devlet sitesine yüklenebilir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Atamızı giderek artan minnetle sevgiyle ve özlemle anacağız yine. Yine gazetelerimizin manşetinde Atatürk ve kurduğu cumhuriyeti emanet ettiği gençlik olacak.

83 milyon Atatürk'ü anlıyor ve anıyorsa, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşıp aşmak ülkemiz için sorun olmayacaktır. Ulus olarak "Biz seni unutmak için sevmedik" diyorsak ve unutmuyorsak, milyonlar Anıttepe'de toplanıyorsa yüreğimizde hep yaşıyorsun hep yaşayacaksın demektir. 

Gerçekten öyle biz Atamızı unutmak için sevmedik. O'nun asaletini zarafetini ve bilgeliğini özlüyoruz. Dünya'da hiç bir toplum Atatürk gibi bir öndere sahip olamamıştır. Hiç bir toplum da önderini, bizim Atatürk'ü sevdiğimiz kadar sevmemiş ve ölümsüzleştirememiştir. Atatürk karşıtları Atatürk döneminde de vardı, şimdide var; yarın da olacaktır. Ama bu karşıtlar, gönüllerimizdeki Atatürk sevgisini bitirmek şöyle dursun daha da pekiştireceklerdir. Atatürk'e dün olduğundan daha fazla sarılmalıyız. O’nu hem anlamalı hem de anmalıyız.

19 Mayıs akşamı balkonlarımızdan saat 21.00 de yine istiklal marşımızı ve Atatürk’ün gençliğe hitabesini okumalıyız…

Hepimize düşen en büyük görev; Atatürk’ü anlamaktır. Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemektir. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ülkemiz Atamızın hedef olarak gösterdiği bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yolunda ilerleyerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacak ve aşacaktır. Biz yine 19 Mayıs’ta balkonlarımızda olacağız. 19 Mayıs Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.”

Editör: TE Bilişim