Doğurganlıkları ve süt verimleri ile çiftçinin sıkça tercih ettiği Saanen ırkı keçiler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de üreticinin yüzünü güldürüyor. Saanen ırkı keçi üretiminde Manisa'da yer alan çiftliğinin Türkiye'nin en önemli tesisi olduğunu belirten Uşak Valisi Ahmet Okur, Manisa'ya gelerek çiftlikte incelemelerde bulundu.

"ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SAANEN KEÇİSİ ÇİFTLİĞİ MANİSA İLİMİZDE"
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Halıtlı Mahallesi'ndeki Saanen keçi çiftliğini ziyaret eden Uşak Valisi Ahmet Okur, sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı paylaşımda ‘Manisa İlimizde ülkemizin en önemli Saanen Keçisi çiftliğinde incelemelerde bulundum.' İfadelerini kullandı.

"İNŞALLAH UŞAK DA GENİŞLEYECEK"
Uşak'ta da Saanen keçi çiftliği olduğunu belirten Vali Okur, Manisa'daki tesisin kaliteli olduğunu belirterek, yaptıkları gözlemler sonucunda Uşak'taki tesisin de genişletilmesini hedeflediklerini kaydetti. Vali Okur, yaptığı açıklamada Manisa'daki keçi çiftliği hakkında gözlemlerini paylaşarak "Kaliteli bir tesis memnuniyetle ifade ederim, Uşak'ta da var aynı zamanda ancak henüz yeterli değil, inşallah genişleyecek." diye belirtti.
Editör: TE Bilişim