Akhisar Belediyespor taraftarı dünya şampiyonu güreşçi Ali Cengiz'i dün gece saat 03.00 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda davul ve zurna eşliğine omuzlarına alarak karşıladı. Karşılama törenine katılan Cengiz ailesi de çocukları ile gurur duyduklarını ifade etti. Şampiyon güreşçi Ali Cengiz'in antrenörü İsmail Göze, çok mutlu bir şekilde ülkeye döndüklerini ifade ederek bu başarıda imzası olan herkese teşekkür etti.
Şampiyon güreşçi, ilk tur maçında Macar rakibi Bertlan Papp'ı 9-4'lük skorla mağlup ederek çeyrek finalde güreşmeye hak kazandı. Mısırlı rakibi Mouhamed Mostafa Metwaly'i 9-6 ile yenerek yarı finale yükselen ve Kırgız güreşçi Asykeev Kazidin'i 4-0 ile geçerek finale adını yazdıran Ali Cengiz, Azerbaycanlı sporcu İslam Abbasov'u 10-6'lık skorla yenerek altın madalya kazandı ve dünya şampiyonu oldu.
Türkiye'ye dönüşünde düşüncelerini aktaran milli güreşçi Ali Cengiz, "Başarım 6 sene öncesine dayanıyor. Sağ olsunlar Akhisar Belediyespor Başkanımız Hüseyin Eryüksel, veas başkanımız Latif Çakmak bizleri alt yapıya alıp yetiştirdiler. Bugün de burada sürpriz yapan bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hedeflerimin arasında bu da vardı. Şimdi ki hedefim ise olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.
Editör: TE Bilişim