Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda kurum müdürleri faaliyetlerini anlattı.
VALİ GÜVENÇER BİLGİLENDİRDİ
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, toplantıda yaptığı bilgilendirmede 2016 yılı 3'üncü döneminde 316 kamu yatırım projesi olduğu ve bu projelerin toplam tutarının 3 milyar 245 milyon TL olduğunu belirtti. Vali Güvençer şöyle devam etti: "Projeler için önceki yıllarda 871 milyon TL harcama yapıldı. 2016 yılı için bu projelere toplam 569 milyon TL ödenek ayrıldı. 3'üncü dönem sonu itibariyle 400 milyon 570 bin TL harcama yapılarak yüzde 70 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Dönem sonu itibariyle bu projelerin 29'unun tamamlandığı, 182'sinin devam ettiği, 33'ünün ihale aşamasına geldiği ve 72 projeye ise henüz başlanmadığı tespit edilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımızdan yılın son diliminde daha gayretli çalışmalarını kendilerin ayrılan ödenekleri kullanmalarını istiyorum. Ayrıca çalışmaların her aşamasında koordinasyon ve işbirliğine en üst düzeyde önem verilmesini istiyorum."
"BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTELİM"
Vali Güvençer, proje sayısı itibariyle birinci sırada tarım sektörü, ikinci sırada eğitim, üçüncü sırada ulaştırma, dördüncü sırada kültür ve beşinci sırada enerji projelerinin olduğu bilgisini verdi. Vali Güvençer, "2016 yılı yatırımların baktığımızda mutluluk duyuyorum. Başarılı sayıyorum. Ancak hiçbir başarı bizim için nihai hedefe varmak adına yeterli değildir. 2017 için adımlarımı sağlam basıp başarıyı yükseltmek ve hızlandırmak gerekiyor." dedi.
SON KEZ KONUŞTU
Toplantıda ilk olarak Planlama ve koordinasyon İl Müdürü Erşen Akar söz alarak yatırımları özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. Akar, 5 Ocak'ta emekli olacağını belirterek, "Bu benim 136'ncı ve son toplantım. Birikimime, bilgime ihtiyaç olursa Manisa'nın her zaman hizmetindeyim." dedi.
MASKİ'NİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI
MASKİ adına Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, sunum eşliğinde yapılan ve devam eden projeleri anlattı. Başaran şunları dile getirdi: "Manisa atıksu arıtma tesisi konusunda oldukça şanslı bir şehir. Biz de onları aktif hale getiriyoruz. 4 tesisin inşaatı devam ediyor. İller Bankası'yla ortak çalışıyoruz. Soma, Kırkağaç, Salihli tamamlandı ve çalışıyor. Merkez'de, Gördes'te, Turgutlu'da inşaat devam ediyor. 95 mahallenin de kanalizasyon çalışmaları sürüyor. Her ilçemizin en az 5 ya da 6 tane mahallesinde kanalizasyon ve içme suyu inşaatı devam ediyor. Şuan 114 tane mahalle tespiti ve ihalesi yapıldı."
"MCBÜ'NÜN 9 PROJESİ VAR"
Manisa Celal Bayar Üniversitesi adına söz alan Rektör Yardımcısı Muzaffer Tepekaya, "Celal Bayar Üniversitesi'nin adı değişti. 7 Eylül'de yürürlüğe girdi. Bundan sonraki resmi yazışmalarda bunun dikkate alınması gerektiğini bilmenizi isterim. 9 yatırım projesi var. 5 eğitim, 2 sağlık, 1 spor, 1 de teknolojik araştırma projemiz var." diye konuştu.
TCDD 15 PROJEYİ BİTİRMEYİ HEDEFLİYOR
TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Selim Koçbay da yaptığı bilgilendirmede 15 adet biten, 3 devam eden, 9 ihale aşamasında 2 de hiç başlanmayan proje olduğunu aktardı. Koçbay, yılsonuna kadar 15 projeyi bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Ankara Manisa İzmir hattındaki hızlı tren projesinden de bahseden Koçbay, "Projemiz 154 milyon liraya ihale ettiğimiz ve yapımı başlayan proje. Manisa'nın kuzey geçişiyle ilgili de bir projedir. Ortak bir kavşak çalışmasıyla çözüm bulunmaya çalışıyor. Kısaca bu yıl içerisinde ihale edilmeyen bir yer kalmayacak." ifadelerini kullandı.
DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk de DSİ'ye ait 50 projenin bulunduğunu ve 610 milyon TL ödenek olduğunu açıkladı.
Toplantı, diğer kurum müdürlerinin de faaliyetlerini aktarmasıyla devam etti.
Editör: TE Bilişim