Haber: Eren EKİNCİ


Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Maliye bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen Gençlerle 360 Derece Ulusal Öğrenci Kongresi bu yıl 18 farklı üniversitenin katılımı ile ?Kamusal Mali Politikalar' adı altında başladı.


CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Maliye bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen Gençlerle 360 Derece Ulusal Öğrenci Kongresi Uncubozköy yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başladı. Kongre hakkında gazetecilere açıklama yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Kemal Çelebi, 18 farklı üniversiteden 72 öğrencinin katıldığını bildirdi. Rektör Çelebi, 2 gün devam edecek kongrede 45 bildirinin yayınlanacağını açıklayarak öğrencilerin gerçekleştirdiği kongreyi çok önemsediğini dile getirdi.

"KONGRELER ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK FAYDALIDIR"
Bu yıl ikincisi düzenlenen ?Gençlerle 360 Derece Ulusal Öğrenci Kongresi'ne başkanlık eden CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat, bütün bölüm öğrencilerinin kongrede aktif olarak yer alacağını dile getirdi. Miynat yaptığı konuşmasında, "Öğrenci kongreleri, öğrencilerin bilimsel çalışmaya önem vermelerine, alanlarında araştırma yapma becerilerini kazanmalarına ve fikirlerine doğru bir şekilde ifade edebilmelerine katkı sağlamaktadır. Bu yıl düzenlediğim kongrenin ana teması ise Kamusal Mali Politikalar'dır. Umarım kongremiz faydalı bir şekilde geçer" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTE HAYATI SADECE DERSLERDEN İBARET DEĞİLDİR"
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Kemal Çelebi, kongrenin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken en büyük teşekkürü öğrencilere armağan etti. Rektör Çelebi konuşmasında,"Organizasyonda tamamen öğrencilerimizin emeği var. Ben bu kongreyi çok önemsiyorum. Öğrencilerimiz ders faaliyetleri dışında kendi girişimleriyle özgüvenleriyle bu organizasyonu her şeyi ile başarıyorlar. Bu bizim için çok önemlidir. Her bakımdan onlara sonsuz desteğim var. Üniversite hayatı sadece derslerden ibaret değildir. Aslolan öğrencilerimizin, derslerin dışında bu tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yer almalarıdır. Dersler bir şekilde olur. Öğrencilerimizin kişisel gelişimleri, özgüvenleri, kendilerini ifade edebilmeleri ancak bu tür faaliyetlerle mümkün oluyor. Dolayısıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve en önemli teşekkürü de genç arkadaşlarıma ediyor, gönülden ve kalpten kutluyorum" şeklinde konuştu.
Kongrenin başkanlığını yürüten CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat, bu kongrelerle öğrencileri akademik hayata hazırladıklarını ifade ederek bir sonraki sene kongrenin uluslararası boyutta yapacaklarını aktardı.


Editör: TE Bilişim