?Yaz Kur'an Kursları Semineri' Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur tarafından İl Müftülüğü binasında verildi. Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, toplumun büyük bir çoğunluğunun dini bilgileri yaz kurslarından aldığına dikkat çekti. Katılımcılara teknik bilgilerin yanında eğitim metotları hakkında bilgiler aktarıldı. Seminer sonrası Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü tarafından camilere spor malzemesi dağıtıldı. 22 Haziran'da başlayacak kurslar için kayıtların başladığı bildirildi.

KURSLARA KAYITLAR BAŞLADI
Seminer hakkında bilgi veren Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, "Yaz kurslarımız 22 Haziran'da başlıyor. Kurslarımız başlamadan önce her sene olduğu gibi arkadaşlarımızı kurslara hazırlıyoruz. Hem teknik bilgiler, yani sisteme giriş, kayıt işlemleri hem de eğitim metotlarını anlatıyoruz. Yaz kurslarının en verimli şekilde geçmesini amaçlıyoruz. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı bir araştırmada toplumumuzun büyük bir çoğunluğu dini bilgileri yaz kurslarında alıyor. Sekiz haftalık süreyi en faydalı biçimde geçirmenin yöntemlerini arıyoruz. Kayıtlarımız bugün itibariyle başladı." dedi.

YAZ KUR'AN KURSLARINDA SPORTİF ETKİNLİKLER OLACAK
Çocuklara Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmenin yanında sportif ve sosyal faaliyetlerle sağlıklı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek istediklerini belirten Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener ise, "22 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kuran kursları bu senede cıvıl cıvıl olacak. Bütün çocuklarımızı camilere bekliyoruz. Yaz Kuran kursları spor etkinlikleriyle bu yıl daha da neşeli geçecek. Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü olarak camilerimize spor malzemesi dağıtımı yaparak çocuklarımızın daha eğlenceli vakit geçirmesini arzu ediyor ve yaz Kuran kurslarında camilerimize gelen çocuklarımıza Kuran'ı Kerim ve dini bilgiler öğretmenin yanında sportif ve sosyal faaliyetlerle sağlık ve ahlaklı birer birey kazandırmak istiyoruz. Camilerimize futbol, basketbol, voleybol toplarının yanında badminton malzemeleri ve atlama ipleri dağıtıp camilerimizin bahçelerinde veya etrafı müsait olan yerlerde çocuklarımızın spor yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca camilerimize gelen öğrencilerimiz kulübümüzün wushu branşından ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Geçen senelerde olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzün bünyesinde bulunan olimpik havuzunda öğrencilerimiz ücretsiz yaralanabilecek. Geleneksel hale gelen camiler arası futbol turnuvası ramazandan sonra başlayacak. Ayrıca öğrencilerimiz Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzün açtığı yaz spor okullarından ücretsiz yararlanabilecekler. Pilot olarak seçtiğimiz camilerimizdeki öğrencilerimize badminton eğitimi verilecektir." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim