Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve mahallede çöp konteynerlerinden barikat kuran grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Polise patlayıcı madde ve taş atan gruba TOMA'dan su sıkılarak müdahale edildi. Olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Turgutlu İstasyonaltı Mahallesi'ndeki gerginlik bu akşam da devam etti. Emniyetin 'dağılın' çağrısına kulak asmayan ve polise taşan atan gruba TOMA'dan su sıkılarak karşılık verildi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'her akşam saat 19.00'da eylem yapın' çağrısı üzerine tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu'da da emniyet güçleri önlem aldı. İzinsiz gösteri yapmak isteyen grup ile polis arasında gergin dakikalar yaşandı. Grup polise taş attı, polis gruba müdahale etti.

Yürüyüş yapmak isteyenleri engellemeye çalışan emniyet güçleri ile grup arasında gerginlik yaşandı. Emniyet güçlerine taş atan ve tüm uyarılara rağmen taşkınlık yapan gruba emniyet güçleri TOMA ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. TOMA'lardan "evlerinize dağılın, çocuklarınızı çekin, yoksa müdahale edeceğiz" anonsu yapıldı. Gözaltına alınan şahısların emniyet müdürlüğüne götürüldüğü ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim