Kurslar, Manisa ili genelinde bin 700 camii ve 442 Kur'an kursunda devam ediyor. 1490 yılında yapılan ve Manisa'nın en eski camilerinden biri olan tarihi Hatuniye Cami'nde 90'dan fazla öğrenci Kuran öğreniyor. Çocuklara Kuran eğitimi, Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban, Müezzin Şuayip Coşkun ve Kuran öğreticisi Gülseher Ergüven tarafından veriliyor.


YAZ dönemi Kuran kurslarının bütün güzelliğiyle devam ettiğini belirten Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban, "Kurslarımız, okulların tatil olmasıyla birlikte 21 Ağustos'a kadar devam edecek. Kursa katılan öğrencilerimiz gayet memnun. Kursa katılan çocuklarımıza kitaplarımız Diyanet tarafından veriliyor. Öğrencilerimiz cami ortamında arkadaşlarıyla uyumlu bir şekilde yaz kurslarına devam ediyor. 90'ın üzerinde öğrencimiz bulunuyor. 3 tane Kuran öğreticimiz de gençlere eğitim veriyor" şeklinde konuştu.


3 KATEGORİDE EĞİTİM VERİLİYOR
Kursu 3 kategoride verdiklerini vurgulayan Çoban, "İlk olarak kursa katılan öğrencilerimizden hiç bilmeyenler oluyor. Bunlara alfabe eğitimiyle başlıyoruz. Daha önceden biraz okumuş ama unutmuş olanları hızlı bir şekilde alfabeyi gözden geçirmek suretiyle kısa bir sürede Kur'an'ı Kerime başlatıyoruz. Kuran'ı öğrenmiş olanlara ise Kuran'ı daha güzel okumasını sağlamak amacıyla eğitim veriyoruz" diye konuştu.

ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNANIYOR
Dini bilgilerin yanında çocuklar için sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Çoban, sözlerini şöyle tamamladı: "Camimizin avlusu uygun olduğu için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bazı çocuklar mendil kapmaca oynarken, bazıları ise futbol maçı oynuyor. Projeksiyon cihazımız var. Çocuklara Peygamberimizin hayatıyla ilgili filmler izlettiriyoruz."
Editör: TE Bilişim