Geçtiğimiz yıl oynadığı halı saha maçı sonrasında kalp krizi geçirerek vefat eden genç doktor Sefer Ateş'in eşi Gülşen Ateş'e de vefa ödülü verildi. Gülşen Ateş 14 Mart Tıp Bayramının aynı zamanda rahmetli eşi Sefer Ateş'in doğum günü olduğunu belirterek gözyaşlarına hakim olamadı.
Manisa Sağlık İl Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Manisa Tabip Odası işbirliğiyle Büyük Saruhan Hotel'de düzenlenen ödül törenine Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve sağlıkçılar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Güner, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi karşısında sağlıkçıların halkı kurtarmak için var gücüyle çalıştığını söyledi. Sağlık sektörünün zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirten Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin, bu meslekte saniyelerin çok önemli olduğunu kaydetti. Bilgin, bu toprağın hekimlerinin ihtiyaç duyulan her alanda sorumluluk aldığını belirterek, hekimlere yetiştiren bütün ustalara teşekkür etti.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ömrünün 20 yılını sağlık mesleğinde geçirdiğini belirterek, "Geçenlerde şehir plancısıyla bir araya geldim. Ben ona ‘Siz Mimar Sinan'ın torunlarısınız', O da bana ‘Siz de İbni Sina'nın torunusunuz' dedi. Doğru, biz İbni Sina'nın torunuyuz ama aramızda şöyle bir fark var. Türkiye'de sağlık sistemi katile itibariyle çok daha ileride. Ama şehirlerimizin mimarisi, şehircilik anlamında dünyanın pek çok yerine göre çok gerideyiz. Sizler Mimar Sinan'ın torunları olarak görevinizi biraz eksik yapmışınız, bizler İbni Sina'nın torunları olarak çok daha iyi bir yerdeyiz. Türkiye'deki sağlık sisteminin değişmesinde, gelişmesinde önemli görevler almış bir kişiyim. Ama sorunlar devam ediyor." dedi.
Sağlık teknolojisinde üreten değil tüketen konumunda olduklarını ifade eden Çerçi, sağlık teknolojilerini üreten bir ülke haline gelmek gerektiğini söyledi. Türkiye'nin son dönemde Ar-Ge'ye büyük yatırımlar yaptığını belirten Çerçi, önümüzdeki yıllarda sağlık anlamında da önemli çalışmaların hayata geçirileceğini kaydetti.

YILIN HEKİMLERİ
Konuşmaların ardından yılın hekimlerine ödülleri verildi. 2015-2016 yılı primer sezaryen oranlarının düşük olması, hastalarını normal doğuma teşvik etmesi, anne dostu hastane çalışmalarının uygulanmasına öncülük etmesi ve sonrasında devamlılık arz etmesine katkı sağlaması nedeniyle Merkezefendi Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hakan Çelik'e yılın hekimi ödülü verildi. Hakan Çelik'in Ankara'da olması nedeniyle ödülünü Vali Yardımcısı Mesut Eser, Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Habil Yücel'e verdi.
Akılcı antibiyotik kullanımında il hedefinin bile altında olan düşük antibiyotik kullanım oranına sahip Aile Hekimi olması nedeniyle Hacırahmanlı Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Yaşar Kaya'ya da yılın hekimi ödülü verildi.
Komuta Kontrol Merkezi nöbetleri esnasında her türlü olağan dışı durum ve kriz anlarında problem çözücü, 112'nin tüm modül ve ilkyardım eğitimlerine eğitmen olarak destek vermesi, ihtiyaç halinde UMKE gönüllüsü olarak her türlü vakaya iştirak etmesi nedeniyle 112 Komuta Kontrol Merkezi Hekimi Bedri Bilge'ye de yılın hekimi ödülü verildi.

VEFA ÖDÜLÜ
Manisa'nın Gördes ilçesi Güneşli Mahallesinde aile hekimliği hizmetini yürütürken 2016 yılının kasım ayında Demirci'de yaptığı halı saha maçı sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Dr. Sefer Ateş'in eşi Gülşen Ateş'e 14 Mart Vefa Ödülü Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Güner tarafından takdim edildi. Vefa ödülü karşısında oldukça duygulanan Gülşen Ateş, 14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olmasının yanı sıra rahmetli eşi Sefer Ateş'in de doğum günü olduğunu belirterek, gözyaşlarına hakim olamadı.
14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen Bowling Turnuvasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Turnuvanın birincisi Gökhan Aytaş, Emin Akgöz, Mustafa Çetin'e ödülü Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ikinci olan Ali Karagöz, Ali Karakoç, Hakan Yöğen'e ödülünü MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Habeşi, üçüncü olan Evren Çakıroğlu, Cahit Çakıcı, Serdar Karaca'ya da ödülünü Manisa Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin takdim etti.
Editör: TE Bilişim