Manisalılar olarak 365 günlük bir yılın daha sonuna geldik. 2021’i geride bıraktık ve bu sabah itibariyle 2022 yılının ilk güneşini karşıladık. Manisa Olay Gazetesi olarak, 2021 yılının akılda kalan olaylarını sizler için derledik. 2021 yılı hiç şüphesiz 2020 yılında olduğu gibi yine pandemi gölgesinde geçti. Bunun yanı sıra ekonomik gelişmeler de vatandaşların en çok konuştuğu konular arasında yer aldı. sporda ise Manisalıları sevince boğan bir şampiyonluk geldi. Manisa Futbol Kulübü, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta namağlup şampiyon olarak adını Spor Toto 1. Lig’e yazdırdı.  Siyasetten spora, ekonomiden asayiş olaylarına kadar işte 2021’in akılda kalan gelişmeleri.

Manisa, kış mevsimi olmasının da etkisiyle 2021 yılına doğa olaylarıyla başladı. Yeni yılın ilk ayları içerisinde etkili olan fırtına, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan caminin minaresinin yıkılmasına neden oldu.

4 GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Manisa’da Ocak ayının son gününde tüm Türkiye’yi derinden sarsan bir olaya şahitlik edildi. Manisa’nın Ahmetli ilçesinde Muharrem Zengin (22), Neşet Dalgın (24), Serkan Zangal (23) ve Ümit Zangal bir otomobilin yanında ölü olarak bulundu. Sonraki dönemlerde gençlerden birinin daha önceden öldüğü, diğer üçünün de intihar ettiği belirlendi.

KORONADAN DOLAYI KAPANDIK

2019 yılının son aylarında Çin’de ortaya çıkan ve hala hayatı esir almış durumda olan koronavirüs nedeniyle ramazan ayının bir bölümü ve ramazan bayramında tam kapanma yaşadık. Vaka sayılarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan uygulama daha sonra kademeli olarak gevşetildi.

MANİSA FK İLE COŞTUK

Manisa Futbol Kulübü’nün şampiyonluğu ile sevindik. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta fırtınalar estiren ve yoluna namağlup devam eden siyah-beyazlılar, henüz nisan ayı içerisinde şampiyonluğunu ilan ederek Spor Toto 1. Lig’e yükselmeyi başardı. Manisa temsilcisi, kalan maçlarında da namağlup unvanını korudu ve yenilgisiz olarak sezonu tamamlamayı başardı.

ACI KAZADA MADENCİLER CAN VERDİ

Temmuz ayında acı bir kaza ile sarsıldık. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, kontrolden çıkıp, taklalar atarak, hurdaya dönen hafif ticari araçtaki Bağımsız-Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin (43) ile sendika üyesi Ali Faik İnter (35) hayatını kaybetti.

YILLARIN SORUNU MECLİSTE

Temmuz ayı içerisinde Manisa’nın yıllardır özlemini çektiği bir konuda sevindiren gelişmeler yaşandı.  Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda Manisa’nın imarı görüşüldü ve imar oybirliği ile Meclis’ten geçti.

BAŞKAN ERGÜN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖDÜL ALDI

Ağustos ayı içerisinde Manisa’ya bir ödül geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, gençlere robotik, fen bilimleri, astronomi gibi konularda eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermeyi hedefleyen ‘Genç Bakış’ adlı projeyle ödüle layık görüldü. Ödülü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

ÜZÜMCÜ UMDUĞUNU BULAMADI

Manisa’nın en önemli tarım ürünü olan üzümde taban fiyat eylül ayı içerisinde belirlendi. Çekirdeksiz Sultani kuru üzüm fiyatını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’ya gelerek açıklaması bekleniyordu ancak olmadı. Üzüm tavsiye fiyatları, TMO’nun sitesinde duyuruldu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kuru üzümde tavsiye fiyatlarını kamuoyuyla paylaştı. TMO’nun resmi sitesinde yer alan duyuruya göre bandırmalı çekirdeksiz kuru üzümde fiyatlar şu şekilde oluştu: 10 numara üzüm 14 TL, 9 numara üzüm 13 TL, 8 numara üzüm 12.5 TL, 7 numara üzüm de 12 TL olarak açıklandı.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250 TL OLDU

Yılın son ayında gözler asgari ücrete çevrildi. 2022 yılının asgari ücretini belirlemek üzere toplanan komisyonlar ortak bir karara vardı ve asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, asgari ücrete bin 425 TL’lik bir artış yapıldığını ve 2022 yılı için asgari ücretin 4 bin 250 TL 40 kuruş olarak belirlendiğini ifade etti.

2021’E PANDEMİ VE EKONOMİK GELİŞMELER DAMGA VURDU

2021 yılına genel anlamda damga vuran konular hiç şüphesiz pandemi ve ekonomik gelişmeler oldu. 2019’un son aylarında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs pandemisi henüz hayatımızdan çıkmış değil. Aşılama çalışmalarıyla hastalığın önüne geçilmeye çalışılsa da ortaya çıkan yeni varyantlar nedeniyle hastalık haytamızda olmaya devam ediyor.

2021 yılında diğer önemli konu ise ekonomik gelişmeler oldu. Yılın son döneminde döviz fiyatlarındaki aşırı yükseliş, anında market fiyatlarına ve diğer ürünlere de yansıdı. Birçok temel gıda maddesine gelen fahiş zamlar, dar gelirli vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. Hükümet yetkilileri bu konuda denetimlerini sıklaştırsa da tam anlamıyla fiyatlar istenen düzeye ulaşmadı.

Manisalılar, hastalıksız bir hayat, maskesiz bir yaşam tarzı ve alım gücünün düşmediği bir ülke hayaliyle yeni yıl hayalini kuruyor. Manisa Kulis Haber olarak temennimiz, bu dileklerin hepsinin gerçek olması. Mutlu yıllar Manisa.

Editör: TE Bilişim