Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde katıldığı ceviz fidanı dağıtım töreninde dağıtılan fidanların yabancı isimlerde olmasını eleştirerek "Biz kobay olarak kullanılıyoruz. Demek ki çalışan üretiyor. Eğer biz üretseydik, isim hakkı bizim olurdu." diyerek yerli üretime vurgu yaptı.

Manisa Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan KodlaManisa projesi için Manisa'nın Alaşehir ilçesine giderek bir dizi törene katılan Manisa Valisi Erdoğan, Avrupa ülkelerinde kodlama eğitimine 5 yaşında başlandığının altını çizerek " Manisa'da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak ‘KodlaManisa Projesi'ni hayata geçirdik. Bugün burada il düzeyinde 4. kodlama atölyesini açtık. Tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.


Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra ilk resmi programın yapıldığı Kurşunlu Han'da Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından açılan "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan Vali Bektaş, "Bugün burada fotoğraf sergisinin yanı sıra 250 üreticinin katıldığı ceviz üretme kursunu tamamlayan üreticilere chandler, howard, franquetta türü 40'ar adet ceviz fidanı dağıttık. Dikkat ederseniz ceviz fidanlarının isimlerinin hepsi yabancı. Çünkü onlar üretmiş, biz kobay olarak kullanılıyoruz. Demek ki çalışan üretiyor. Eğer biz üretseydik, isim hakkı bizim olurdu. O zaman daha çok çalışmamız, yaratıcı ve üretici olmamız gerekiyor. Gördüğünüz gibi üreten kendi ismini alıyor. Az önce Kod Atölyesi açtık, zengin kütüphane açılışı yaptık. İşte bu değerleri iyi kullanmamız gerekiyor. Eğer bu imkanları iyi kullanırsak biz üretir, biz satarız, isim haklarını biz kullanırız." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim