Açıklamada, “Basın-yayın organlarında Salihli İlçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında Salihli İlçesi Devlet Hastanesine götürülen hastaya ilişkin ‘Manisa’da Kaza Geçiren Hastayı Eli ve Ayağından Yatağa Bağladılar’ başlıklı haberler yer almıştır. Hasta 2. basamak yoğun bakım ihtiyacı gerekçesiyle 28.07.2021 tarihi saat 23.00 sularında Manisa Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup, Salihli Devlet Hastanesinde yaşandığı iddia edilen hususlara ilişkin Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır." denildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Hastada deliryum tablosu geliştiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Trafik kazasına bağlı ortopedik problemi olan erkek hasta, ilçe hastanesinde yatırılmış ve ortopedi operasyonu planlanırken hastada deliryum tablosu gelişmesi üzerine operasyon ertelendi. Yapılan psikiyatri konsültasyonu sonucunda hastanın kendine zarar vermesinin engellenmesi amacıyla elleri kısıtlanmış olup hastada operasyon döneminde 2'nci basamak yoğun bakım ihtiyacı gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiştir" denildi.

DELİRYUM NEDİR?

Deliryum, bilinçte bulanıklık, kendini bir şeylere odaklamada sorun yaşama, garip hayaller görme, etraftaki eşyaların şekil, yer değiştirdiğini görme ya da anlamsız öfkelenme, çevre bilincinin azalması ve kafa karışıklığı ile kendini gösteren geçici bir durum.

Editör: TE Bilişim