BAŞKAN ERGÜN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayarak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Başkan Ergün, “Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdır” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Savaş cephelerinde ‘Başkomutan’ sıfatıyla büyük Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan Büyük Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanının ardından eğitim ve bilimde ülkemizi aydınlığa ulaştırmak için gece-gündüz demeden çalıştı. Eğitim ve öğretimin yaygınlaştırılmasından yana olan bu büyük şahsiyetin Bakanlar Kurulu’nun kendisine ‘Başöğretmen’ unvanı verişini kabul etmesinin yıldönümü olarak, her yıl 24 Kasım gününü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakârlığı gösteren değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu duygularla başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleriyle ve öğrencileriyle birlikte mutlu ve huzurlu yıllar temenni ediyorum. Görevleri başındayken şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.”

VALİ YAŞAR KARADENİZ’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

BAŞKAN ÇERÇİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onların gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir” diye konuştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilmesinin yıldönümü olarak her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlerin gününü kutlayan Başkan Çerçi mesajında şu ifadelere yer verdi: “Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, onların gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bir çocuk anne-babasından sonra öğretmenini örnek alır. Bu nedenle çocuğumuzun hayata hazırlanmasında önemli bir role sahiptir. Oldukça kutsal bir meslek icra eden öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Gelecek nesillerimizin zeki, ahlaklı ve vatansever olarak yetişmesi için çalışan eğitimcilerimiz tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği bu günlerde öğrencileriyle yüz yüze buluşamıyor. Bu günlerin de kısa sürede sona ermesini diliyor; tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

BAŞKAN ÇELİK ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadelerde ve vatanımızın her bir yerinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” en içten duygularımla kutlar ve onlara şükranlarımı sunarım” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yayımladığı mesajında şöyle dedi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen önemin ve milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın açık delilidir. Bu gerçeğin yıllar önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tespit edilip ortaya konmasının da ne kadar anlamlı olduğunu bugün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerekir. İnsanlığın kendini geliştirmesi için keşfettiği en etkili vasıta eğitimdir ve bu sistemin baş unsuru öğretmendir. İyi yetişmiş bir öğretmenin bir sınıfı, bir okulu, bir bölgeyi değiştirebildiği gerçeğine gerek ülkemizde ve gerekse dünyada çokça şahit oluyoruz. Bu nedenle ülkemizin parlak geleceği; görevini sevgiyle, umutla ve özgüvenle yapan öğretmenlerin ellerinde şekillenmektedir. İçinde bulunduğumuz “bilgi çağında” pazarın ve endüstrinin belirleyicisi olan “bilginin” ana kaynağını beşeri sermaye yani iyi yetiştirilmiş insan gücü oluşturuyor ve o iyi yetişmiş insan gücü ise öğretmenin rehberliğinde geleceğe hazırlanıyor. Bu gerçeği fark eden hükümetlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetin üstüne çıkaracak beşeri sermayeyi oluşturan eğitime, son on beş yılda bütçe kaynaklarında en büyük payı ayırarak yurdun dört bir yanını modern teçhizatlı okullarla donatmıştır. Tüm bu gerçeklerin bilincinde olan belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şehzadelerdeki hizmetlerine ek olarak, öğretmen ve öğrencilerimizin daha müreffeh eğitim ortamlarına kavuşmaları için tüm imkanlarıyla eğitimin hizmetinde olmayı şeref bilmiştir. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğin mimarı olmaya azim ve fedakârlıkla devam edeceklerine olan inancımla; Şehzadelerde ve vatanımızın her bir yerinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” en içten duygularımla kutlar ve onlara şükranlarımı sunarım”

Editör: TE Bilişim