Anemon Otel’de gerçekleşen etkinlikte Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı P. Albay Sebahattin Kalkan,  Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Emniyet Müdürü Ömer Ulusoy,  Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, MESOB Başkanı Hasan Geriter, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar kendi günlerinde hem şiir okudular hem de türkü söylediler. Yunusemre Kuyualan Mahalle Muhtarı Şadan Şevik, 50. Yıl Mahalle Muhtarı Erol Akar birer şiir okurken, Şehzadeler Akpınar Mahalle Muhtarı Osman Erten ise sazıyla askerler için yazdığı kahramanlık türküsünü söyledi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, muhtarların vatandaşları devletle bütünleştirdiğini kaydetti. Muhtar sayesinde ihtiyaç sahibi insanlara, fakir fukaraya ulaştıklarını belirten Vali Deniz, muhtarların çabasının, emeğinin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade etti. KÖYDES Projesi ile güzel hizmetlere imza atıldığını vurgulayan Vali Deniz, “Hizmetler bundan sonra da devam edecek. Bu makamlar hayır dua makamlarıdır. İnsanların hayır duasını alabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir devlet olduğunu ve 2 bin yıllık bir geleneğe sahip olduğunu kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur,  muhtarlığın devlet içerisinde önemli bere yere sahip olduğunu açıkladı. Baybatur, “Bizlerin, devletimizin, hükümetimizin göremediği, uzanamadığı, noktalarda hamd olsun muhtarlarımız her zaman müdahil olmuştur. Muhtarlarımız mahallelerindeki, köylerindeki taleplerini her daim bize aktarıyorlar.  Cumhurbaşkanımız her zaman muhtarlara büyük önem veriyor. Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyoruz” dedi.  Vali Deniz, 35 yıldır Alaşehir Sakarya Mahalle Muhtarı olarak görev yapan Mustafa Cura’ya, 33 yıldır Gördes Çatalarmut Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Arslantaş’a ve 31 yıldır Saruhanlı İstasyon Mahalle Muhtarı olarak görev yapan Nihat İmran’a plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim