İddialara cevap veren Manisa Pamuklu Mensucat A. Ş. yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün mahalli basında yer alan bir haber dolasıyla bu açıklamayı yapma mecburiyeti doğmuştur.

2005 yılında özelleştirme idaresinde satılan Sümerbank arazisi Manisa da İl Özel İdaresi, Manisa belediyesi, Ticaret odası, Esnaf birlikleri, Borsa Ve Manisalı iş adamlarının kurduğu bir şirket tarafından ihalede en yüksek teklif verilerek satın alındı o gün bir araya gelen iş adamlarının bir tek arzusu Manisa ya çok ciddi bir sosyal tesis kazandırmak idi. Fakat bir takım kişiler siyaseten konuyu kamuoyu yaratılarak 15 senedir kangren haline dönüştürüldü.

Bugün gelinen noktada siyasi rant uğruna Türkiye den bir yabancı şirket yatırımlarından vazgeçip Türkiye den çıktı. Sümerbank arsasını iade edip arsa bedelini talep ettiler kendilerine satış bedelinin 8.500.000-Milyon Euro’sunu devlete kur artışlarından vergi olarak verdiğimizi kalan 11.500,000-Milyon Euro’nun da böyle giderse 2-3 yıl içinde vergi olarak eriyeceğini beyan ettik ve muhataplarla pazarlık neticesinde 8.000,000-Euro karşılığında Sümerbank arsasının alımını gerçekleştirdik. Bu durumda kalan 3.500,00-Euro’yu küçük ortaklarımıza 1990 yılında Sümerbank’daki hisseleri olan 8,47  üzerinden hisse satışı almayı yapılan genel kurulda oybirliğiyle taahhüt ettik. Ortak girişim ortaklarımız ada kar olarak elde edilen kazançtan kar payı verilmesine genel kurulda oy birliği ile karar alındı.

Şu anda Sümerbank arsası pamuklu mensucatın bünyesindedir. Bundan sonraki safhada özelleştirme idaresi ile görüşmekle başlayacak mutlaka şehrimiz menfaatine bir sonuca varılacaktır. Böylece sevgili Ali Suat beyin beyan ettiği ucuza alıp pahalıya sattılar iddiası içinde ödenmiş sermayesi  9.500,000-Milyon TL olan dolar karşılığı 5.600,00 Milyon  dolar daha sonra sermaye artışı ile bugün 7.000,000 milyon dolar civarında kurulan bir şirkettir. Ve bu sermaye tamamı pamuklu mensucatın. Kah arsa alımı kah öngörülmeyen Sümerbank borçları ödemek sonucunda harcanmıştır.

Yatırımı 15 senedir geciktirmesini ve bu açılan davaların anlaşılman durumun kamunun takdirine bırakıyoruz. Birde eski millet vekili CHP zihniyetinin tipik bir örneğini sergiliyor .Hasan ali bey ya ticareti bilmiyor veya kinini kusuyor 8.500,000-milyonun hesabını soruyor. Yukarıda izah ettiğimiz üzere kur farklarından devlete vergi olarak gitti ve hesapları her genel kurulda mali tablo olarak kendilerine verdik ve anlamadıkları bir şey olursa mali müşavirimizden sorup bilgilenmelerini söyledik bu izahlarımızın ışığı altında son sözümüz şair demiş Selimiye’yi yıkmak için 2 kazma iki ırgat yeterli hey hat yapmak içinse bir Sinan birde Süleyman gerekli.”

Editör: TE Bilişim