Manisakulishaber-özel

Manisa OSB'deki fabrikaların Pazartesi gününden Perşembe gününe kadar elektrik kesintisi nedeniyle üretim yapmayacağı öğrenildi.

Üretim yapan fabrikaların, ilgili departmanlarla irtibata geçtiği ve yaşanacak elektrik kesintileri konusunda gerekli adımların atılmasını istediği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nden yapılan duyuruya göre bölgede elektriğin tamamen kesilmesinin söz konusu olmadığı ancak bazı kısıtlamaların geleceği belirtildi.

MUOSB tarafından paylaşılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Manisa OSB'nin almış olduğu 24, 26, ve 27 Ocak tarihlerinde bölgelerinde elektriği tamamen kesme kararı göz önüne alınarak, Manisa OSB'deki ana sanayi firmalarına yan sanayi hizmeti sağlayan bölge firmalarımızda da elektrik kesintisi eş zamanlı uygulanarak bölgemizdeki yan sanayi firmaların üretim kayıplarının olabildiğince önüne geçilecek; elektriklerin kısıtlanacağı tarih ve saatin belirlenmesinde hizmet verdikleri ana sanayi firmasındaki kesinti göz önünde bulundurulacaktır. Kısıtlamalar 08:00 - 18:00 arası olacağından gece vardiyaları etkilenmeyecektir." ifadeleri kullanıldı. 

Aynı sorunun İzmir'deki OSB'lerde de yaşanacağı öne sürüldü.

Bilindiği gibi iki gün önce Türkiye'nin İran'dan ithal ettiği doğalgazın, meydana gelen sızıntı nedeniyle 10 günlük kesintiye uğrayacağı açıklandı. Ancak cuma akşamında İran Petrol Bakanlığı'nın İran'da faaliyet gösteren bir ajansa yaptığı açıklamada sıkıntının giderildiği ve gaz akışının sorunsuz olarak sağlanacağı ifade edildi. 

Editör: TE Bilişim