manisakulishaber.com

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis gündem maddelerinin oylanması öncesi meclis üyelerine hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, asfaltta bin 70 kilometreye ulaşıldığını, 1/5000’lik imar plan çalışmalarında da sona gelindiğini söyledi. Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kapsayan imar plan çalışmalarında da önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Güzgülü, “Meclis komisyonlarımız, 1/5000’lik imar plan çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızdan gelen talepleri tek tek inceledi ve değerlendirdi. Komisyonlarımızın kararlarına ilişkin meclisimizde oylama yapacağız ve bir aylık askı sürecine çıkacağız.” dedi. İmarı içeren madde oy birliğiyle kabul edildi. Dün itibariyle askıya çıkan planlar 1 ay askıda kalacak ve sonrasında imar planları kesinleşmiş olacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündem maddelerine geçilmeden önce Başkanvekili Güzgülü, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 2021 yılı asfalt sezonunun sonuna yaklaşıldığını belirten Güzgülü, “Ekiplerimiz 4 şantiyemizde, 260 araç ve 320 personel ile ilimiz genelinde gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Asfalt sezonu açılmasından itibaren geçen sürede bin 70 kilometrelik yolu Manisa’mıza kazandırmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi bu seneki asfalt hedefimiz bin 200 kilometreydi. Allah’ın izniyle bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1/5000’LİK İMAR PLANLARINDA SONA DOĞRU

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kapsayan imar plan çalışmalarında da önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Güzgülü, “Meclis komisyonlarımız, 1/5000’lik imar plan çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızdan gelen talepleri tek tek inceledi ve değerlendirdi. Bugün, komisyonlarımızın kararlarına ilişkin meclisimizde oylama yapacağız ve bir aylık askı sürecine çıkacağız. Bunun akabinde, 1/5000 ölçekli nazım imar planlarımız kesinleşecek ve 1/1000 ölçekli imar planlarını yapmaya başlayacağız. Manisa’mız için hayırlı uğurlu olsun diyor, bir kez daha planların yapılmasında emeği geçen herkese hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

İMARLA İLGİLİ MADDE OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Başkanvekili Güzgülü’nün konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin en önemli maddesi olan imar konusunu içeren madde Meclis’ten oybirliği ile geçti.  Maddenin geçmesi sonrasında dün itibariyle de 1/5000’lik imar planları askıya çıktı. Planlar, bir ay süreyle askıda kalacak. Sonrasında ise Manisa’nın yeni imar planı kesinleşmiş olacak.

TOP İLÇE BELEDİYELERİNDE

Bir aylık sürenin ardından süreç ilçe belediyelerinde devam edecek. 1/5000’lik planların kesinlik kazanmasının ardından 1/1000’lik planlar için Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerini yoğun bir mesai bekliyor olacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmalarda yer alacak.

Öte yandan toplantıda 58 madde görüşülerek, karara bağlandı. Toplantıda Manisa genelinde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında derece alan sporculara ödül verilmesi, Yeşilay Kitap Kafe’nin bulunduğu alanın tahsis süresinin uzatılması, Selendi Gençlik Merkezi’nde yer alan kütüphanenin Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü adına bedelsiz tahsis edilmesi teklifleri oybirliğiyle kabul edildi.

59 MAHALLEYİ KAPSIYOR

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde 59 mahalleyi kapsayan imar planında yer alan mahalleler ise şöyle açıklandı:

ŞEHZADELER

(1. Anafartalar, 2. Anafartalar, Adakale, Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Akıncılar, Akpınar, Alaybey, Arda, Çarşı, Dere, Dilşikar, Dinçer, Ege, Göktaşlı, İbrahim Çelebi, Kazım Karabekir, Kuşlubahçe, Mimar Sinan, Nişancıpaşa, Nurlupınar, Peker, Sakarya, Saruhan, Şehitler, Tunca, Turgut Özal, Utku, Yarhasanlar)

YUNUSEMRE

(50. Yıl, 75. Yıl, Akgedik, Akmescit, Atatürk, Ayni Ali, Barbaros, Cumhuriyet, Evrenos, Fatih, Gürle, Güzelyurt, Hafsa Sultan, Karaali, Kayapınar, Kaynak, Keçiliköy, Kuyualan, Lalapaşa, Fevzi Çakmak, Merkez Efendi, Muradiye, Mutlu, Spil, Tevfikiye, Topçu Asım, Uncubozköy, Uzunburun, Yağcılar ve Yeni Mahalle)

12 MAHALLE İLK ETAPTA YER ALMIYOR

Aşağıçobanisa, Yukarıçobanisa, Hacıhaliller, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Yeniköy, Karaoğlanlı, Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Selimşahlar, Üçpınar ve Gülbahçe olmak üzere 12 mahalleye yönelik düzenlemeler ilk etapta yer almıyor.

Editör: TE Bilişim