Manisa Valiliği, 15 Temmuz Perşembe günü yapılacak etkinliklerin programını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurdu. İl genelinde sabah saat 10.00’da başlayan programlar, gece saat 00.13’te camilerden okunacak salaya kadar devam edecek. Manisa’daki program Perşembe günü sabah saat 10.00’da Manisa Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle başladı. Saat 10.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz konulu karikatür sergisi gezildi. Saat 11.00’dan sonra ise Manisa Şehzadeler Bilim ve Sanat Merkezi’nde darbe girişimi sırasında şehit edilen 251 vatandaşın anısına 251 adet fidan dikimi gerçekleştirilecek. Saat 12.00’da ise Manisa’daki 15 Temmuz gazisi protokol üyelerince ziyaret edilecek. 12.30’da da Hatuniye Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif okunacak, ikramda bulunulacak. 14.30’da Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu’ndaki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi gezilecek. Hemen ardından 15.00’da Lale Salonu’nda ‘Türkiye geçilmez’ konulu panel düzenlenecek.

Programlar, akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Saat 20.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı etkinlikleri düzenlenirken, saat 21.00’da da Morris Şinasi kavşağından başlayarak Doğu Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak Sancak Koşusu yapılacak. Saat 22.30’da da demokrasi nöbeti tutulacak. Etkinlikler, saat 00.13’te camilerden salaların okunmasıyla birlikte son bulacak.

Öte yandan başta Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri de yayınladıkları mesajlarla 15 Temmuz’u andı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in mesajında şu ifadeler yer aldı: “15 Temmuz 2016 tarihinde, bu milletin silahları ile silahlanmış hain Fetullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan darbe girişiminde bulunan hainler, Türk milletinin asil duruşunu, cesaretini, birlik ve beraberliğini hesaplayamamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Yüce Milletimiz elinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak; namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilmiş, bu talihsiz, menfur ve kanlı girişimi engellemiştir. Şan ve şerefle dolu mazimizden aldığımız güçle, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak istiklâl ve istikbâlimize her zaman sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

“15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ TARİH YAZDI”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Kökü dışarıda hainler tarafından 15 Temmuz 2016 yılında milletin uçağını, helikopterini, tankını ve silahını milletin üzerine çeviren, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. Geçen bu sürede milletimizin; demokrasisine, Cumhuriyetine, birlik ve beraberliğine sahip çıktığını görmek, darbeci ve cuntacı zihniyetin tarih olduğunu bilmek, bizlerin en büyük mutluluğudur. O kara gecede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ‘Bugün bu binanın ışıkları sönerse Türkiye’nin ışıkları söner’ diyen bilge liderimiz Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin dik duruşu sayesinde milletimiz tarih yazmıştır. O kara günde yüzlerce vatandaşımız, polisimiz ve askerimiz şehit edilmiştir. Ancak tarih, ihanet şebekesini değil Ömer Halisdemir gibi yiğitleri, tanklara göğsünü siper eden kahraman Türk Milleti’nin şanlı direnişini yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün ışığında hain darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: TE Bilişim