Manisa Kent Konseyi, son günlerde artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Duman,  Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Kent Konseyi Şube Müdürü İbrahim Özbilgin ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Gülşen Çalışkan katıldı.

ORTAK DAYANIŞMAYA DAVET ETTİ

Düzenlenen programda konuşan Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samanlı, toplumdaki bütün bireyleri bu konuda ortak dayanışmaya davet ederek, “Bir türlü bitmek bilmeyen ve giderek artış gösteren, kadına yönelik saldırı ve cinayetlerini büyük üzüntüyle izliyoruz. Manisa Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, şiddetin her türlüsünü reddederken, yaşanan insanlık dışı bu cinayetleri şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu vahşeti, sadece sloganlarla kınamanın bir anlamı olduğunu düşünmezken, toplumun bütün bireylerini ortak dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

ŞİDDETE KARŞI TEPKİ GÖSTERDİLER

Bu konunun, sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ortak derdi olduğunu dile getiren Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samanlı, “Ülkemizdeki kadın cinayetlerinin, son kurbanı olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in vahşice katledilmesini şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından katılımcılar, ellerini siyah renge boyadıktan sonra, hazırlanan dövizlere el basarak şiddete karşı tepkilerini gösterdiler.

Editör: TE Bilişim