Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Türkiye, güzel bir seferberliğe imza attı. “Geleceğe Nefes” adlı proje kapsamında 11 Kasım Pazartesi günü, saat 11.11’de Manisa’mız da Yunusemre ilçesine bağlı Büyüksümbüller Mahallesi’nde fidan dikimi için harekete geçti.

Manisa protokolü tam kadro fidan dikim törenindeydi. Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri, yağışlı havaya rağmen, bu güzel seferberlikte yerini aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de, fidan dikim töreninde yine her zamanki gibi ilgi odağındaydı. Fidan dikim alanına gelen vatandaşlar, Başkan Ergün ile çağın modası özçekim yapmak için adeta birbiriyle yarıştı.

Konu yeşillendirme olunca Başkan Ergün’ün bu konuda ne kadar hassas olduğunu iyi biliyorum. Yaptığı her projede mutlaka yeşil alanlara da ayrı bir özen gösteriyor.

Dünyamız, hızlı nüfus artışıyla birlikte yeni yerleşim alanlarına da ihtiyaç duyması nedeniyle su, tarım ve ormanlık alanlarına yavaş yavaş veda ediyor. Bu, büyük bir tehlikenin sinyali. Bu açıdan baktığımızda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı “Geleceğe Nefes” projesi oldukça önemli. Bu konuda Guiness Rekorlar Kitabı’na ülke olarak girmiş olmamız da ayrı bir gurur vesilesi. Manisa da en çok fidan diken şehirler arasında ilklerde yer alarak, bu konudaki hassasiyetini gösterdi.

Daha yeşil bir dünya dileğiyle bugünkü yazımı noktalamış olayım. Tüm Manisalılara geleceğe nefes oldukları için teşekkür ediyorum…