Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda maddeler görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN ERGÜN'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Başkan Ergün şöyle konuştu:

"10 gün sonra Zafer Bayramımızın 97'inci yılını kutlayacağız. 30 Ağustos zaferi, Türk ulusunun ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik içerisinde onu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek kanını son damlasına kadar gösterdiği eşsiz bir mücadeledir. 30 Ağustos zaferi Türk ulusunun varlığına ve onun bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere vurulmuş en ağır darbedir. Bu zafer aynı zamanda bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Türkler, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile mukaddes Anadolu topraklarının sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını ve onları buradan kimsenin söküp atamayacağını tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Biz de bu şuur ve bilinçle mirasımıza ve emanetimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam ediyoruz. Bizler yokluklar içinde destan yasan bir milletin çocuklarıyız, torunlarıyız. Biz atalarımızdan miras aldığımız bu toprakların huzurlu, mutlu ve güvenle yaşanan vatan parçası olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

MADDELER GÖRÜŞÜP KARARA BAĞLANDI

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Toplamda 56 maddenin görüşüldüğü mecliste 22’nci ve 40’ıncı maddeler öne çıktı. 22’nci maddede ilçe belediyelerince yağılan evsel katı atık hizmetinin karşılığı konuldu. İYİ Parti Grubu adına söz alan Gökhan Köse, bu bedelin alınmaması gerektiğini savununca Başkan Ergün yanıt verdi.

Başkan Ergün, bu ücretin alınmasının kanunen zorunlu olduğunu, alınmadığı takdirde Sayıştay denetçilerinin raporlarına geçirildiğini ve işlem yapıldığını dile getirdi. Başkan Ergün, yapılan hizmetlerin devamlılığı için de bu ücretin alınmasının 17 ilçe belediyesi tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

BAŞKAN ERGÜN’E KREDİ YETKİSİ

Gündemin 40’ıncı maddesinde ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, yol bakım ve onarım çalışması için kullanılacak olan 100 milyon TL’lik kredi için yetki verilmesi konuşuldu. Başkan Ergün madde üzerine, ittifakın meyvelerini topladıklarını, bu anlamda da Demirci, Gördes, Selendi gibi kış mevsiminin erken geldiği ilçelerde asfalt çalışmalarının son sürat devam ettiğini bildirdi.

Başkan Ergün, yeni çalışmalar için çekilecek kredi için Meclis’ten yetki istedi. Yapılan oylama sonucu Başkan Ergün’e kredi için oy birliği ile yetki verildi.

Diğer maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis oturumu sona erdi. Eylül ayı Meclis toplantısının 10 Eylül saat 18.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim