Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, koronavirüs risk haritasında Manisa’nın turuncu kategoriye geçmesini değerlendirdi. Vali Karadeniz, “Sadece 23 il kaldı kırmızı olmayan. Bunlardan bir tanesi de Manisa. Tabi turuncuya döndük derken işin bu boyutuna da bakmak lazım. En azından Manisa halkı kurallara riayet açısından en iyi 20 il arasına girmiş durumda. Manisalılar bu fedakarlığı gösterdi. Ancak vaka artışlarımızın devam ettiğinin altını çizmek istiyorum.” dedi.

Manisa, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son risk haritasına göre ‘yüksek risk seviyesi’ anlamına gelen ‘turuncu’ kategoriye geçti. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, güncellenen risk haritasını değerlendirdi.

Daha önceki açıklamasında Manisa’daki vaka artışının birçok ile göre daha kontrol edilebilir düzeyde olduğunu söylediğini hatırlatan Vali Karadeniz, “Sadece 23 il kaldı kırmızı olmayan. Bunlardan bir tanesi de Manisa. Tabi turuncuya döndük derken işin bu boyutuna da bakmak lazım. En azından Manisa halkı kurallara riayet açısından en iyi 20 il arasına girmiş durumda. Bu fedakarlığı göstermiş durumda. Ancak vaka artışlarımızın devam ettiğinin altını çizmek istiyorum. Elbette Pazar günü için sokağa çıkma yasağı geldi. Ama Ramazan ayından önceki iki hafta boyunca turuncuda kalmamız sebebi ile cumartesi günleri en azından sokağa çıkma imkanı bulabilecek vatandaşlarımız. Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde, bazı etkinliklerde daha önce uygulanan kurallar geçerli olacak” dedi.

“MANİSA’DA DEĞİŞEN TEK ŞEY PAZAR YASAĞI”

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının alındığını ve bu süreç boyunca değişen tek şeyin Pazar günü yasakların yaşanacak olması olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, vatandaşların bu mutat virüsüne karşı daha da dikkatli olması gerektiğine ve tedbirlere uymalarında fayda olduğunu vurguladı.

RAMAZAN AYI BOYUNCA HEDEF SIFIR VAKA

Ramazan ayında uygulanacak hafta sonu yasaklarıyla birlikte kentte sıfır vaka hedefinde olacaklarının altını çizen Vali Karadeniz şöyle devam etti:

“Açıklanan kararlardan sonra artık şunu söyleyebiliriz. Ramazan Bayramına kadar olan sürecin gidişatı artık belli oldu. Bu süreci iyi bir şekilde değerlendirip ramazan bayramını sıfıra yakın vakalara ulaşıp en azından yaz mevsimine insanların rahat bir şekilde sosyal etkinliklerini, iş yaşantılarını ve eğitim etkinliklerini sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle aileler arası ziyaretin de altını çizmek istiyorum. Şuanda en kritik noktamız bu. Yayılmaların da en yüksek olduğu durum bu. Ziyaretlerden lütfen kaçınalım. Telefonla görüşmeye çalışalım yada dışarıda sosyal mesafeye dikkat ederek buluşma sağlansın. İnşallah önümüzdeki 1,5 ayık süreci iyi bir şekilde geçiririz.”

Editör: TE Bilişim