Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Manisa’da da yükselişe geçti. Buna binaen Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, pandemi kapsamında yeni kararlar aldı.  

Pazar yerlerinde yaşanan sıkışıklığı ve yoğunluğu önlemek adına alınan kararlar Valilik tarafından şöyle bildirildi: “Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluğun azaltılması amacıyla; dar sokaklarda tezgâhların tek taraflı kurulmasına, tezgahlar arası en az 3 metre mesafenin sağlanmasına, ihtiyaç duyulan alanlarda, hizmet veren pazarcı sayısının azaltılarak pazar kurulan gün sayısının arttırılması konusunun ilgili idareler tarafından değerlendirilerek, İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli kararların alınmasına, karar verildi.”

ELLE TEMAS ENGELLENECEK

Pazar yerlerinde yoğunluğun azaltılmasına ilişkin alınan kararın yanı sıra, hijyen koşulları da gözetilerek sebze, meyve gibi ürünlerde poşetleme yapılması ve elle temasın engellenmesi kararlaştırıldı.

Alınan karar ise şöyle: “Market, pazaryeri, manav vb. sebze meyve satılan tüm iş yerlerinde sebze ve meyvelere müşterilerin elle temasının engellenmesine, satıcı tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde ambalajlanarak ve/veya poşetlenerek müşterilere sunulmasına, karar verildi.”

Editör: TE Bilişim