Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda bir öğretmen veli tarafından darp edildi. Manisa’da Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları öğretmene şiddetin son bulması için bir araya geldi. Eğitim sendikaları Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, “Şehzadeler ilçemizde bir okulumuzda, bir öğretmen arkadaşımız bir veli tarafından darp edildi. Bu tür darp olaylarını artık çok sıklıkla duymaya başladık. Gün geçmiyor ki hakarete uğrayan bir polisimiz, darp edilen bir öğretmenimiz, bıçaklanan ya da dövülen doktorumuz, hemşiremizin haberlerini artık güncel haberler bölümünde duyar olduk. Eğitim çalışanları ve kamu çalışanları olarak bu tür haberlerle, bu tür olaylarla bir daha karşı karşıya kalmak istemiyoruz. İlgileri ve yetkilileri bir kez daha uyarmakta yarar var. Biz kamu çalışanlarının can güvenliği, hizmet güvenliği nasıl sağlanacak. Canı sıkılan veli geliyor okula öğretmenlere, orada çalışanlara tartaklayabiliyor, darp edebiliyor. Zaman geliyor yumruklayıp hastanelik edebiliyor. Artık bunlara bir dur denilmesini istiyoruz. Biz veli teröründen bıktık. Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, kolluk kuvvetlerinin korunması için güçlü yasalara ihtiyaç var. Bu tür eylemleri yapanlar en ağır cezalarla cezalandırılırsın. Darbe uğrayan öğretmen arkadaşımıza ve eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi yeniden iletiyoruz” dedi.

Eğitim Bir Sen Şehzadeler Şube Başkanı Mevlüt Baki Tunç, Eğitim İş Şube Başkanı Zeki Dirlikli, Eğitim Sen Şube Sekreteri Abdulkerim Uncu da birer konuşma yaparak eğitimcilere yönelik şiddetin son bulmasını istediler.

ÖĞRENCİ VELİSİ KENDİNİ SAVUNDU

Öte yandan gazetemize telefonla ulaşan öğrenci velisi T.K. ise çocuğunun kaybolduğunu ve bu nedenle tartışma çıktığını savundu. Veli T.K., “Çocuğum okul çıkışında kayboldu. Ben de bunun üzerine güvenlik kameralarından bakılmasını istedim. Ancak 4-5 erkek öğretmen beni okuldan dışarı atmaya kalktı. Tartışma bu şekilde oldu. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beni çağırıp özür dilediler. Çocuğumun kaybolması nedeniyle böyle bir olay oldu. Hatta çocuğumun psikolojisi bozuldu” dedi.

Editör: TE Bilişim