Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Manisa merkezi ile Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli ilçeleri, bu geceden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. 

Gece sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın sabaha kadar kısa süreli fırtına ile beraber kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşların ve ilgililerin, etkili olacak kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, hortum riskine karşı dikkatli olması istendi. 

Yapılan açıklama şöyle;

“Manisa’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların,bu gece saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Manisa il merkezi ve batı (Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli) ilçelerinde kısa süreli fırtına ile beraber kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Ege Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın (05.01.2021 Salı) sabah saatlerine kadar İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısında kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

05.01.2021 00:00-05.01.2021 09:00

Hadisenin Şiddeti

Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım

Alınabilir Tedbirler

Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Sellerden Korunma Yöntemleri | Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Hortumdan Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Editör: TE Bilişim