T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 29/09/2020 tarihli, "Şehiriçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması" başlıklı genelgesi uyarınca toplu ulaşım sisteminde HES Kodu kullanılması zorunlu hale getirilmişti.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” ve Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun, bu genelgeye istinaden aldığı karar gereğince, toplu ulaşımda elektronik HES Kodu kontrolü uygulaması başlatıldı.

Bu çerçevede, toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığınız Manisa kartınızı, 30 Kasım'a kadar kişisel HES Kodunuz ile eşleştirmeniz gerekiyor.

"Manisa.bel.tr", ”manulas.com.tr” adresinden ve Manisakart mobil uygulamasından HES Kodunuz ile Manisa Kartınızı eşleştirebilirsiniz.

Açıklamada, “30 Kasım 2020 Pazartesi akşamına kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşlarımızın kartları 1 Aralık 2020 Salı günü kapatılacağından toplu ulaşımdan yararlanamazlar. Mağduriyet yaşanmaması adına konuyu bilgilerinize sunarız.” denildi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Manisa Kartların, HES Kodları ile eşleştirilmesi sonrası, toplu ulaşım araçlarına yapılan tüm binişler elektronik takip altına alınmış olacak. Biniş bilgileri, günlük olarak T.C. Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin tespitini yaparak cezai işlem uygulayacak.

Editör: TE Bilişim