Kısaltılmış adı Manisa Birlik olan Yeni Manisa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği’nin genel kurulu, Manisa Birlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan Genel Kurul’da, Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala bir konuşma yaptı.

“YENİ DÖNEME EN HAZIRLIKLI KURULUŞ MANİSA BİRLİK”

Konuşmasına Güzelyurt Mahallesi’nin kurulma sürecini anlatarak başlayan Başkan Pala, “Bundan 34 yıl önce 1987 yılında sonradan Güzelyurt Mahallesi adı verilen Yeni Manisa’nın kurulması için çalışmalar başladık. Manisa’nın batısında adı gibi güzel bir mahallenin kuruluşuna öncülük ettik. Geniş caddeleri parkları bahçeleri sosyal donatıları ile örnek bir yerleşim yeri kurmanın coşkusunu yaşıyoruz. 1987 yılında Yeni Manisa'yı kurmak için yola çıktık. 1987-2021 arasında, 34 yılda amacımıza ulaştığımızı, Manisa'nın batısında çağdaş bir yerleşim oluşturmayı başardığımızı söyleyebiliriz. Bilindiği gibi Manisa, Büyükşehir oldu ve tüm köyler mahalleye dönüştürüldü. 1950'li yıllarda başlayan kentlerde yığılma dönemi sona erip, Büyükşehir uygulamasının da etkisiyle yayılma dönemi başlayacak. Şimdi bunun işaretlerini görmeye başladık. Kentin yoğunluğundan sıkılan insanlar kırsala dağılacaklar. Yeni döneme en hazırlıklı kuruluş, bilgi ve deneyim birikimi ile Manisa Birlik'tir. Yeni dönemde, Manisa'nın yakın çevresinde yeni yerleşim yerlerine duyulan ihtiyaç artacaktır. Artan bu ihtiyaçla birlikte, Manisa Birlik'e duyulan ihtiyacın da artacağını düşünüyoruz” dedi.

“ÇALIŞMA ALANIMIZ MANİSA İL SINIRLARI”

Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Üçpınar Mahallesi’nde kurduğumuz Öncü Sitesi’nin Manisalıların ilgisini çektiğini görüyoruz. 1987 yılında kuruluşuna öncülük ettiğimiz oralara kimse gitmez denilen Yeni Manisa (Güzelyurt Mahallesi) Yunusemre ilçesinin merkezi durumuna geldi. Manisa Birlik olarak, bahçeli konutlarla başlattığımız öncülük görevini 1+1 konutlarla sürdürdük. Kentin yoğunluğundan kurtulmak isteyenler için de öncü ve örnek bir yerleşim yeri olarak Üçpınar Sitesi’nin yapımını gerçekleştirdik. Bilgi ve deneyim birikimimizle öncü ve örnek projeler hazırlayıp uygulamayı sürdüreceğiz. Kentin sadece fiziki yapısının değil sosyal yapısının da gelişmesi yolunda çalışmalar yapıyoruz. Köylerimizdeki kırsal yaşam biçimini mutlaka korumalıyız. Konut ihtiyacını, eski köy evlerini yıkıp yerine yenilerini yaparak değil, köylerin bitişiğindeki uygun alanları ada bazında büyük parsellerle yapılaşmaya açarak karşılamalıyız. Köy yaşamını, köy dokusunu ve özellikli köy evlerini korumanın yolu, yeni yerleşim alanlarını köylerin yakınlarında kurmakla mümkün olacaktır. Bundan böyle yeni çalışma alanımız Manisa il sınırları olacaktır. Bu amaçla, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimizle üretken bir işbirliği başlatıp sürdürmeyi öncelikli görev sayacağımızın bilinmesini isteriz. Manisa Birlik çatısı altında, kooperatifçilik konusunda düşünce üretme ve uygulamalarda örnek olma yönüyle kooperatifçiliğin gelişmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz”

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulu Üyeliklerine üç yıllığına Mustafa Pala, Ali Filizkan ve Hikmet Oban, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Salih Üldes ve Aşkın Nehir seçildi.

Editör: TE Bilişim