"Manisa Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu hakkında tutanaktır” başlığıyla paylaşılan tutanak ise şöyle;

“Avukatlık Kanunu’nun emredici hükmü olan 82. ve geçici 23. maddeleri gereği, son rakamı çift olan yıllarda olmak üzere iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde yapılması zorunlu olan Baro Genel Kurullarının olağan toplantıları, İçişleri Bakanlığı, YSK, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları ve İlçe Seçim Kurullarının almış olduğu kararların Anayasa, Avukatlık Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırı olduğundan bahisle önce Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 02/10/2020 tarih ve 2020/122 sayılı kararına karşı Manisa Barosu ve Baroya kayıtlı Avukatlar tarafından yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açılmış ,Manisa Yunusemre İlçe Seçim Kurulu’nun “Baro Seçimlerin Ertelenmesi ” konulu 05/10/2020 tarih 2020/29 karar sayılı kararına karşı İl Seçim Kuruluna yine Manisa Barosu ve Baroya kayıtlı Avukatlarca itiraz edilmiştir.

İl Seçim Kurulunun “itirazın reddine” karar vermesi ile “TAM KANUNSUZLUK” gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunulmuştur.

İdare Mahkemesi ve Yüksek Seçim Kurulu süreci tamamlanmamıştır.

Hukuki sürecin tamamlanmaması nedeni ile yapılması zorunlu olan Manisa Barosu seçimli olağan genel kurulunu yapmak üzere ilan edildiği tarihte Manisa Barosu yeni hizmet binası konferans salonunda pandemi koşullarıda dikkate alınarak genel kurul hazırlığı yapıldı.Aşağıda imzası bulunanlarla birlikte saat 10.30’a kadar beklendi.Katılanlar hazirun cetvelini imzaladı. Çoğunluk sağlanamadığı için genel kurulun 17-18 Ekim tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın yapılması konusunda tutanak düzenlendi.Tutanak aşağıda adı ve soyadı yazılı Manisa Barosu üyesi Avukatlarca imzalandı. İmzalı tutanağın Yunusemre İlçe seçim kuruluna teslimi kararlaştırıldı."

Editör: TE Bilişim