Yeni tip korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında Manisa Açık Ceza infaz kurumunda gerekli önlemler alındı.  Alınan tedbirler kapsamında cezaevi personeli 15 gün çalışma ve 15 gün karantinada kalma yöntemiyle evlerinden bir ay uzakta kalıyor. Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin,  yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 31 Mayıs’a kadar Kovid-19 salgın hastalık iznine çıkması sonucunda, kurumda yerine getirilmesi gereken iş ve üretim çalışmalarında kurum personeli fedakarca sürdürüyor.

EKMEK VE YEMEK İHTİYACI DA KARŞILANIYOR

Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli tarafından, kampüs içinde bulunan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü, tutuklu ve personel ile Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlü ve personelinin ekmek ile yemek ihtiyacını karşılayarak Salihli ve Alaşehir CİK için ekmek üretimi yapıyor. Açık Ceza İnfaz Kurumuna yeni infaz düzenlemesi ile gelen az sayıda hükümlü ile birlikte personel, mesai mefhumu gözetmeksizin tarım iş kolu tarafından yetiştirilen biber, domates, patlıcan gibi fidelerinin tarlaya dikimini yaptı.

BAŞSAVCI ÇİÇEKLİ TARLAYA GİRDİ

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile birlikte Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdullah Köşşekoğlu, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Metin Tokel, CİK Müdürleri, idare personeli, İnfaz ve Koruma Memurları ile hükümlüler tarafından, kuruma ait 35 dekarlık araziye, 27 dekarı özel sektörle sözleşmeli biber üretimi olmak üzere 170,000 adet fidan dikimi yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, “Büyük bir özveriyle evlerinden 1 ay uzak kalarak görev yapan personelimizin ayrıca,  kurum hizmetlerini yerine getirmedeki özverisi takdire şayandır.  Personelimizin,  kurum işleyişi ve üretim faaliyetlerini aksatmadan yürütmedeki gayretli çalışmaları, her türlü övgüyü hak etmektedir. Gönüllülük esasına göre dönüşümlü çalışan yönetici ve personelimize teşekkür eder, ekimi yapılan sebzelerin bol ve bereketli olmasını dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim