Yunusemre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olarak görev yapan Hakkı İbrahim İnci, Değerlendirme Komisyonu'na açtığı davayı kazandı. Müdür atamalarında mülakat sisteminin getirilmesiyle birlikte Temmuz ayında kurulan Değerlendirme Komisyonu'nun keyfi puan değerlendirmesi yapıldığını iddia eden öğretmen Hakkı İbrahim İnci, Manisa 2. İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması amacıyla Manisa Valiliği'ne dava açtı.
77 MÜDÜRÜN GÖREVLENDİRMESİ İPTAL
Açılan dava sonucunda; mahkeme Komisyon tarafından alınan kararların geçersiz olduğuna hükmetti. Verilen bu kararla birlikte il genelinde 77, Merkez'de ise 25 müdürün görevlendirilmeleri iptal edildi.
İŞTE O KARAR
Mahkemenin verdiği kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Dava konusu işlemin hukuksal sonuçları ve davacıya yönelik etkileri göz önünde bulundurulduğunda, işlemin yürütülmesinin davacı bakımından giderilmesi güç maddi ve manevi zararlara neden olacağının kabulü gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanun'un 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASINA, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Manisa Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere, 21/10/2015 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi" denildi.
TÜRK EĞİTİM SEN BAŞKANI: "KOMİSYON GEÇERSİZ SAYILDI"
Davanın sonuçlanmasının ardından açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, Türk Eğitim Sen üyesi olan İbrahim Hakkı İnci'nin açtığı dava sonucunda atamaların gayrı meşru olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi. Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün gelinen noktada mahkemenin verdiği karar neticesinde Komisyon'un geçerliliği ortadan kalktı. Komisyon gayri meşru olduğu için yapılan işlemlerin de geçerli olmadığı hükmüne varıldı. Bu sebeple yargı tarafından verilen kararla, mülakat sonucu gerçekleşen atamaların ya da görevlendirilmelerin hepsi iptal edildi."
MAHKEME İPTAL ETSE DE UYGULAMA DEĞİŞMEZ
Mahkemenin görevlendirmeleri iptal etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne olan inançlarını kaybettiklerini aktaran Atalay, son olarak şunları söyledi: "Daha önce verilen yargı kararlarına rağmen, kılıf bularak kanunun arkasından dolananlar, yine aynı şekilde haksızlık yapmaya devam edecekler. Bunun örneklerini çok gördük. Çünkü daha önce verilmiş olan idari mahkeme kararlarının arkasından dolanarak, yeniden değerlendirip, yeniden 75 altı puan vermeleri ne kadar hukuki ise, bu kararın ardından da gereğinin yapılmayacağını düşünüyorum. En son Danıştay İdari Kurulu karar verdi. Yapılan işin hukuka vicdana ve insanlığa sığan tarafı olmadığına hükmetti. Temmuz ve Ağustos aylarında komisyon tarafından yapılmış olan değerlendirmeler geçersiz kılındı. Önümüzdeki süreçte neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Bu karar henüz muhataplarına tebliğ edilmedi. Tebliğ edildiği günden bu yana 7 gün içerisinde itiraz etmeleri gerekiyor."
Editör: TE Bilişim