AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, bir gövdede çift baş olmayacağını ifade ederek, " Türkiye lider olmak yolunda referandumda ilk adımı atacak. MHP ile kol kola verdiğimiz sürece bizi kimse durduramaz" dedi.

16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa'nın Selendi ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. Parti binasında İlçe Başkanı Muharrem Sezer ve partililer tarafından karşılanan Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Kuruldukları günden bu yana başkanlık sistemini savunduklarını kaydeden Aydemir, " AK Parti başkanlık sistemini savunurken birileri hep karşımıza çıktı. Cumhurbaşkanlığı sistemini milletimizin önüne getiriyoruz. Milletimiz ne derse başımızın üstüne koyuyoruz. Sandık milletin önüne gelecek. CHP'ye sesleniyorum. Türkiye tek adamlığa yürümüyor, Türkiye milletin adamı olma yolunda yürüyor. Artık Türkiye'de cumhurbaşkanını millet seçecek, sistem parlamenter sistem değil, cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Bir gövdede çift baş olmaz, Türkiye'de de tek baş olacak. Artık Türkiye'de koalisyon görüşmeleri bitecek. Bu sistemi iyi anlatmak lazım. Yasama, yargı, yürütme daha güçlü olacak. Türkiye lider olmak yolunda referandumda ilk adımı atacak. MHP ile kol kola verdiğimiz sürece bizi kimse durduramaz" dedi.

Yapılanın bir sistem değişikliği olduğunu, rejim değişikliği olmadığını vurgulayan Aydemir, konuşmasına şöyle devam etti:

" Türkiye Cumhuriyetinin rejimi bellidir. CHP bu millete neyin korkusunu salmak istiyor, ya da neyin peşinde olduğunu anlamak mümkün değildir. Milletin oyunun ağırlığının üzerinde bir üstün bir oy yoktur. Hassas terazi milletimizin elinde, kimin ne kadar ağır geldiğini çok iyi biliyor. Milletimizde her daim oyun ağırlığından çok, adamlığın ağırlığına bakıyor. AK Parti kurulduğundan bu güne kadar her seçimden zafer ile ayrıldı, şimdi MHP ile birlikte daha da güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk oylaması yapılacak. Onun içinde bayrağımızın inmemesi için şehitlerimizin kemiği sızlaması için Türkiye'nin refahı için tüm şer odaklarına karşı, teröre karşı, gelecek nesiller için 16 Nisan'da Selendi sandıkları patlatıp rekor oy ile 'evet' diyecek"

AK Parti'li Aydemir, teşkilat ziyaretinin ardından Selendi İlçe Ziraat Odasının başkanlığında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelerek, Selendi'ye yapılan ve yapılacak olan yatırımları görüştü. Aydemir, son olarak, Selendi İlçe Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Aydemir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Akarsu'dan hastane hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim