Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kuru üzüm alım taban fiyatını kilo başına 10 TL olarak açıkladığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ancak tüccarların bu fiyatları vermediğini söyledi. Bakan Pakdemirli'nin açıkladığı rakamın üreticiyi sevindirdiğine dikkati çeken Ülgen, buna rağmen tüccarların kilo başına kuru üzüm için kalitesine göre 8 ile 8.5 lira vermesinin keyifleri kaçırdığını kaydetti.

Bu yıl yaş üzümün üreticiyi memnun etmediğini dile getiren Ülgen, "Şu an yaş üzüm, yerinde kalitesine göre kilosu 2 ile 4 lira arasında değişen fiyatlarla alınıyor. Yaş üzümde aradığını bulamayan üretici, havaların sıcak gitmesini de fırsat bilip ürününü kurutmaya başladı. Üreticinin perişan olmaması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kuru üzüm alımı için TMO'yu devreye sokmasını istiyoruz. Ayrıca, Tariş'ten de kuru üzüm alım avans fiyatlarını acilen açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan Sarıgöl'de üreticiler, başta Alaşehir Çayı kenarı olmak üzere boş buldukları alanlara üzümlerini kurutmak için sermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim