Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Ergün, Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Bugün Kula’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyor olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bundan tam 99 yıl önce verilen milli mücadeleyi, azim ve kararlılığı unutmak mümkün değildir. Özellikle bugünlerde o azim ve kararlılığa daha fazla ihtiyaç vardır. Yakın tarihimizde ülkemizin nasıl işgal edildiğini, milletimizin imkansızlıklar içinde bir ve beraber olunca nasıl tarih yazdığını hepimizin en iyi şekilde bilmesi gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkumdur.” Bu duygularla Kula’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutluyor, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Ergün, Sarıgöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Bugün Sarıgöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 4 Eylül 1922 sabahı şafakla birlikte Çolak İbrahim Bey komutasındaki süvari birliklerinin Sarıgöl'ümüzü düşman işgalinden kurtarmasıyla 2 yıl 11 ay 17 gün süren zulüm ve vahşet sona ermiştir. Bu zafer, gücünü milletinden alan, bağımsızlığa inanan insanların oluşturduğu bir iradenin sonucudur. Bu duygularla Sarıgöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyor, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz atalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: TE Bilişim