Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç,  taksiciden servisçiye, halk otobüsünden nakliyeciye, galericiden çekiciye kadar 2 bin 200 üyeye sahip olduklarını açıkladı. Karaağaç, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odalarının ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşları olup, üye şoförlerimizin ticaretten sanayiye hatta tarım alanında verdikleri hizmetler sebebi ile de ülke ekonomisinin can damarları olduğunu açıkladı. Karaağaç, en büyük sorunlarının korsan taşımacılık olduğuna dikkat çekti.

Karaağaç, “Nüfus ve buna bağlı olarak kullanılan araç sayısının artışının yanında sosyal ve ekonomik alanda büyüme ve gelişme sebebi şehirlerin yaşanan sıkıntılarının da arttığı bilinen bir gerçektir. Bizler Manisa halkına daha kaliteli ulaşım ve daha iyi hizmet edebilmek için çalışmaktayız. Her sektörde sorunlar olduğu gibi bizim sektörümüzdeki en büyük sorun ise korsan taşımacılıktır. Vergisini, primini, harcını düzenli olarak ödeyen, istihdam sağlayan ülke ekonomisine katkıda bulunan şoför esnafı araba, mazot, yedek parça, servis, sigorta vb. birçok kalemdeki artışlar karşısında erimekte, eskisinin yerine yenisini alamamakta, hak ettiği zam ve kazançları elde edememektedir. Ülkemiz ulaşım sektörünün geleceğe yönelik gerek şehir içi ve gerekse şehirler arası yolcu ve eşya taşımalarının sistemsel olarak geliştirilmesi, kısa, orta ve uzun dönemde ulaşım sektörüne yönelik bütünlük içinde planlama yapılması, ihtiyaçları karşılayacak şekilde geliştirilmesi gerekmektedir. Ulaşım sektörünün gelişmesi bugüne kadar kendiliğinden ve düzensiz bir şekilde gerçekleşmiştir. Dünyada yaşanan hızlı gelişmelere ayak uydurabilmek ve izleyebilmek için ciddi adımların atılması gerektiği aşikardır. Kent içi trafiğinde de gün içinde servis araçlarının izlenmesi, yolcu doluluk oranına göre yönlendirmelerin yapılması, araç izleme ile şehir içindeki trafik akışının düzenlenmesi, şehirler arasındaki yük taşımacılığında zaman kaybını önleyecek şekilde yükleme ve indirmelerin daha hızlı yapılması v.s bu şekilde birçok gelişim ve değişmenin olması gerekecektir” dedi.

Korsan taşımacılıkta ağır para ve yaptırım cezalarının uygulanması gerektiğini kaydeden Başkan Karaağaç, “Esnafımıza yeni gelişimlere ayak uydurabilmeleri için maddi teşviklerle ekonomik anlamda tam destek verilmeli. Korsan taşımacılık yapan kesimler ile yaptığımız mücadelemizde de ağır para ve yaptırım cezaları uygulanarak hem vatandaşımızın can güvenliğinin en iyi şekilde korunacağı,  hem de ülke ekonomisine ve şoför esnafımıza büyük zarar veren bu korsan taşımacılığın bu şekilde son bulacağı inancındayız.  Korsan taşımacılık esnafımızı gelişen sektörün gerisinde tutmakta, esnaflarımız azalan gelirleri nedeni ile yeni teknolojiyi her anlamda takip etmekte ikinci planda kalmaktadır.  Bireysel otomobil kullanıcılığının azalması, toplu taşıma araçlarının daha yaygın kullanılması ve daha cazip hale getirilmesinin hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağı hem de trafiğin azalmasına, daha hızlı ulaşım hizmetine kavuşulmasına imkan vereceği kesindir. Kamu spotları ile eğitici filmlerle, hatta ilkokullarda da bu eğitimlerin verilerek geleceğimiz olan çocukların bilinçlendirilmesi ve bu konuda duyarlı yeni nesiller geliştirmek için çalışmalar yapılması gerektiği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim