Vali Bektaş, iftar programına katılan Kobanili mültecilerin iftar programına katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iftar sofrasına zenginlik ve bereket kattıklarını söyledi. Sınır komşularımızdaki savaş ve çatışma ortamının bir an önce sona ermesini isteyen Vali Bektaş, insanların kendi vatanlarında arzu ettikleri yaşam şartlarına kavuşmalarını diledi. ihtiyaçları

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında Nurlupınar Mahalle Muhtarlığı önünde yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen yemeğe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven, daire müdürleri, Manisa Yurt Savunması Gazileri Şehit Aileleri ile Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ali Altıntaş, Nurlupınar mahallesi sakinleri ile Harmandalı Mahallesinde ikamet eden 7 kadın, 3 erkek ve 2 çocuktan oluşan Kobanili mülteciler katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, iftar yemeğinden önce tek tek masaları dolaşarak, iftar yemeğine katılan vatandaşların ve Kobanili mültecilerin Ramazanını kutladı.

İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Akşam ezanının okunmasından sonra, Vali Erdoğan Bektaş iftara katılanlarla birlikte orucunu açtı.

"İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca bugüne kadar yaklaşık 15 bin 500 kişiye iftar yemeği verildiğini belirterek, bu sayının Ramazan ayı sonunda 20 bine ulaşacağını ifade eden Vali Bektaş, katkıda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlar ile iftara katılıp, birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada Ramazanın daha anlamlı yaşanmasını sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. Vali Bektaş, iftar programının bugünkü konukları arasında bulunan Kobanili Mültecilerin iftar programına katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iftar sofrasına zenginlik ve bereket kattıklarını söyledi. Savaşı kimsenin arzu etmediğine dikkat çekerek sınır komşularımızdaki savaş ve çatışma ortamının bir an önce sona ermesini isteyen Vali Bektaş, insanların kendi vatanlarında arzu ettikleri yaşam şartlarına kavuşmalarını diledi. Kobanili mültecilerin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Vali Bektaş, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorarak çekinmeden kendilerine iletebileceklerini belirtti.

İftara katılan vatandaşlar da Vali Bektaş'ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, iftar yemeğine katkı sağlayan Şehzadeler Kaymakamlığı ile Manisa Organize Sanayi Bölgesine teşekkür ettiler.
Vali Bektaş, iftar programında vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi ve mevzuat çerçevesinde çözümüne yardımcı olacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim