Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşamını sürdüren ev hanımı Hatice ile fabrika işçisi Mehmet Ali Sağlık çiftinin, 18 ay önce Duru adını verdiklerini bebekleri dünyaya geldi. Hareketlerinin yavaşlaması nedeniyle bebeklerinin durumundan şüphelenen Sağlık çifti, götürdükleri hastanede Duru Sağlık’ın SMA Tip-1 adı verilen genetik ve ölümcül bir kas hastalığına yakalandığını öğrendi. Erkek çocuklarını doğumundan 12 saat sonra sıvı kaybı nedeniyle kaybeden aile, kızları Duru’nun da hastalığıyla yıkıldı. Aile, tedavi için Avrupa ve Amerika’da tek doz uygulamalı ve 2,132 milyon Euro (21 milyon 452 bin 761,56 TL) tutarında olan ‘Zolgensma’ adlı gen terapisine ulaşmak için yardım bekliyor.

DURU BEBEK İÇİN RESMİ İZİN

Sağlık çiftinin kızları Duru için başvurduğu bağış kampanyası Manisa Valiliği’nce onaylandı. Resmi izin aldıklarını belirten gözü yaşlı anne Hatice Sağlık, hayırseverlere destek çağrısında bulundu. Oğlunu kaybettiğini kızında aynı acıyı yaşamak istemediğini kaydeden anne Hatice Sağlık, “Bu 3’üncü doğumum. İlk doğumumu 3,5 aylık iken düşük yaptım. İkinci doğumum ise 12 saat yaşadı. Oğlum Miraç hayatını kaybetti, hiç yüzünü göremedim. Oğlumun öldüğünden bir yıl sonra aynı gün mucize olarak, kızım dünyaya geldi. Kızımda SMA tip 1 hastalığı çıktı. İyileşmesi için Avrupa’ya gidip gen tedavisi olması gerekiyor. Türkiye’den ve tüm dünyadan rica ediyorum. Kızımı bana bağışlasınlar. Başka hiçbir şey istemiyorum. Oğlumu kaybettim, kızımda aynı acıyı yaşamak istemiyorum, kızımı kurtarsınlar. Yalvarıyorum, kızıma yardım edin. Manisa Valiliği’nden iznimizi aldık. Şuan da hesap açıldı. Onun için para toplanacak. İnşallah en yakın zaman Türkiye yardımcı olurda, kızımı tedavi ettirebilirim. Çok az zamanımız kaldı” diye konuştu.

“KIZIMI BANA BAĞIŞLASINLAR”

Kızını kaybetme korkusu yaşadığını dile getiren anne Sağlık, “Kucağıma alamıyorum. Geçen gün kucağıma alıp balkona çıkarayım dedim. Mosmor kesildi. Kaybetmek üzereydim. O an sanki yalvarıyordu. Nefes alamıyordu. Ben yine umudumu kaybetmedim. Bakımlarını yaparak hayata döndürdüm. Şuan tek çaremiz gen tedavisi. Tüm Türkiye ve dünyadan rica ediyorum. Yardımcı olsunlar. Kızımı kurtarsınlar. Yalvarıyorum. Daha önce evlat acısı yaşadım. Kızımı bana bağışlasınlar. Kızımın hayata tutunmasını istiyorum. Başka evladım yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim