Açılış ve gündem görüşmelerinden önce Başkan Yaşar İsmail Gedüz ve meclis üyeleri ortak bildiriyle ‘Can Azerbaycan'ın yanındayız' mesajı verdi.

Okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“27 Eylül sabah saatlerinde işgalci Ermenistan güçlerinin Azerbaycan topraklarına saldırısı sonucu Azeri askerlerimizin ve bazı sivil kardeşlerimizin şehit ve yaralı haberlerini almıştık.

Bu hukuk tanımaz saldırı sonrası başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bölgedeki barışın ve huzurun önündeki en büyük engel olan Ermenistan kınanmış ve devletimizin her daim yanlarında olduğu ifade edilmiştir.

Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisimizde gurubu bulunan siyasi partilerden AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti'li Milletvekillerimizce Ermenistan kınanmış ve kardeş ülke Azerbaycan'a destek bildirisi yayınlanmıştır.

Bizler de Kırkağaç Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Yukarı Karabağ'da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadığımızı buradan ifade ediyoruz.

Ermenistan tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinde kendi topraklarını geri kazanmak için mücadele eden kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olmamız, geçmişten günümüze kardeş ve bir olmanın bilinciyle boynumuzun borcudur.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bugün ve yarın da bölgede barış ve huzurdan uzak her türlü eylemin karşısında durmaya devam edecek, tüm gücümüzle can Azerbaycan'ımızın yanında olacağız.

Ayrıca bilindiği üzere 28 Mayıs 1918'de Müstakil Azerbaycan Halk Cumhuriyeti kurulmuş, 18 Ekim 1991 yılında 73 yıl süren esarete son verilerek bağımsızlığına kavuşmuştur. 29 yıl önce bağımsızlığına kavuşan kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Bağımsızlık Gününü de kutluyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlık heyecanını ve mutluluğunu ilk günkü gibi paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz.

Ve son olarak Kırkağaç Belediyesi olarak İki Devlet, Tek Milletin yarası olan Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Ermenistan’ın uluslararası hukuku çiğneyerek yapmış olduğu sivil yerleşim yerlerini de içine alan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz”

Editör: TE Bilişim