Manisa İl Emniyet Müdürlüğü topluma trafik kurallarını bilincini aşılamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Manolya Meydanı'nda emniyet kemeri takma bilinci konusunda etkinlik yaptı.


Manolya Meydanı'na Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen simülatör otomobil ile isteyen vatandaşlara takla atan bir otomobilde emniyet kemerinin takılmadan neler yaşandığı uygulamalı gösterildi. Vatandaşlar simülatör otomobile binerek önce emniyet kemeri takmadan 10 km hızla giderken takla atan bir otomobilin içinde neler yaşandığını eğlenceli bir şekilde öğrendi. Emniyet kemeri takmayan vatandaşlar ters dönen otomobilin içinde sağa-sola savrulması eğlenceli karelerin yaşanmasına neden oldu. Vatandaşlar daha sonra emniyet kemeri takarak otomobilin içinde sağ-sola savrulmadıklarını gördü.


Manolya meydanında kurulan stantta ise trafik polisleri vatandaşlara trafik kuralları konusunda broşür, çocuklara ise balon dağıttı. Etkinliğe katılan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'de vatandaşlara broşür dağıtarak, özellikle emniyet kemeri takılması konusunda uyarılarda bulundu.


AMAÇ EMNİYET KEMERİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK


İl Emniyet Müdürü Ceren, etkinliğin amacının emniyet kemeri takma konusunda Farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, emniyet kemeri takılmasıyla trafik kazalarında hayatların kurtulmasına neden olduğunu söyledi.


İl Emniyet Müdürü Ceren, trafik kazaların yaşndığı yerler konusunda tespit çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Mesela Akhisar-Manisa arasında 10 tanesi ışıklı, 10 tanesi ışıksız olmak üzere 20 kavşak var. 18 tane ise tahliye yol var. Yani 2km bir kavşak var. Kazalarda çoğunlukla bu kavşaklarda oluyor. Yaşanan kazaların sebebi ise dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Kavşakların azaltılması, insanların daha kontrollü dönüşlerini sağlaması için profesyonel kavşakların oluşturulması gerekir. Kazaların olduğu yerlerin farkındayız. Karayolları ile birlikte kazaların nerelerde yaşandığını gösteren bir harita yapıyoruz. Özellikle kavşaklarda hız kesicilerin olması, uyarıcı levhaların olması konusu üzerinde duruyoruz. Ayrıca, trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelere maket tarzında polis araçları koyacağız. Bu şekilde maket polisi aracını gören sürücüler bunu gerçek sanarak gazdan ayağını kesmiş olacak. Kontrollerimizi de artıracağız. İl Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli tedbirlerimizi aldıktan sonra yine kazalar yaşanıyorsa, ilgili kurumlara önlemlerin daha da artırılması konusunda gerekli bilgileri sunacağız'' diye konuştu.


Vatandaşlara da çağrıda bulunan Ceren, "Önemli olan noktalara insanlarımızı kurallara uyması lazım. Çünkü kuralsızlık insanları öldürüyor. Bunun içinde bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz'' dedi.

Editör: TE Bilişim